Kokoomasivu

You are here

Yhteydenpito ja viestintä

 

Sähköposti

Yliopistolla on käytössä Office 365 -sähköposti. Voit lukea sähköpostia selaimella tai erillisillä sähköpostiohjelmilla.

Voit käyttää postia eri sähköpostiohjelmilla, jotka usein huomattavasti parantavat sähköpostin käyttömukavuutta ja tehostavat käyttöä. Outlook on suositeltava sähköpostiohjelma Office 365 -postille.

 • Helpdeskin ohjeita
  Sivulle on koottu yleisiä ohjeita yliopiston postia varten. Ohjeita on lähinnä Office 365 -postin käyttöön. Voit käyttää postia eri sähköpostiohjelmilla, jotka usein huomattavasti parantavat sähköpostin käyttömukavuutta ja tehostavat käyttöä.

Videokokoukset ja videopalvelut

Teams, Zoom ja Skype for Business

Teams ja Skype for Business ovat osa Microsoftin Office 365 -palvelua. Nämä mahdollistavat tavoitettavuustiedot (status), pikaviestintä- ja online-kokoustoiminnot sekä ääni- ja videopuhelut. Eri mobiililaitteille on omat sovellukset (mm. tabletit ja puhelimet, löydät niistä lisätietoa laitteen omasta sovelluskaupasta).

Microsoftin tuki Skype for Businessille päättyy 31.7.2021. Ota jo nyt käyttöön Microsoft Teams

Skype for Business -ohjeita ei enää päivitetä.

Zoom

Zoom on videoviestintäpalvelu, jonka avulla kaikki yliopistolaiset voivat luoda kokoushuoneita ja osallistua reaaliaikaisesti äänen ja kuvan välityksellä kokouksiin, seminaareihin ja konferensseihin. Zoom soveltuu myös etäopetuskäyttöön.

 

Videoneuvottelu, verkkokokoukset ja videopalvelut

AV-lähitukea tarjolla
Yliopisto käynnistää yhdessä Unigrafian kanssa AV-lähituki kokeilun, jonka tarkoituksena on testata ja kehittää uutta palvelumallia ja selvittää millaisia tukitarpeita yliopistolaiset arjessaan kohtaavat. 

Pyydä tukea  
Soita 02941 24240 tai lähetä sähköpostia av-tuki@helsinki.fi (arkipäivisin klo 8-16)
Pieniin pulmiin saat apua puhelimitse, isommat tilanteet hoidetaan paikan päällä ja kasvotusten.

Lue lisää Flamman uutisesta

 

 

 • Videoneuvottelu
  Yliopisto tarjoaa erilaisia videoneuvottelu- ja verkkokokousmahdollisuuksia. Niiden avulla on helppo pitää yhteyttä kauempanakin oleviin yhteistyökumppaneihin.
 • Unitube
  Unitube on palvelu, joka mahdollistaa video- ja äänimateriaalin katselun, julkaisemisen ja hallinnan. Tarkemmat ohjeet löydät Helpdeskin ohjeesta
 • LifeSize
  Lifesize on kevyt ja helppokäyttöinen videoneuvotteluratkaisu. Vain henkilökunta voi tilata neuvotteluhuoneen. Tee tilaus VÄHINTÄÄN 3 arkipäivää ennen tarvetta. Opiskelijat voivat osallistua kokouksiin vapaasti.

  Yammer

  Yammer on yliopistolaisten oma yhteinen foorumi. Se on tarkoitettu työryhmätyöskentelyyn, tiedon jakamiseen ja vaikka vapaamuotoiseen jutusteluun ajankohtaisista yliopistoaiheista.

  Edellisten lisäksi pikaviestintään on mahdollista käyttää Jabberia. Jabberin avulla voit liittyä ryhmäkeskusteluihin (huoneisiin) tai lähettää yksityisviestejä toisille Jabberin käyttäjille. Jabber soveltuu esim. asiakaspalvelutehtävissä toimivien henkilöiden taustapalveluksi kollegojen väliseen yhteydenpitoon. Jabberin avulla voit kätevästi tarkistaa taustatiimiltä yksityiskohtia ongelmatilanteisiin vaikka kesken asiakaspalvelutilanteen.