Tietokoneen virustarkistus

Yliopiston tietokoneille on asennettu keskitetysti hallittu F-securen virusturvaohjelmisto.

Suorita virustarkistus näin:

• Valitse Scan > Full computer scan.
  • Koneen nopeudesta ja tiedostojen määrästä riippuen siihen voi mennä huomattavan kauan aikaa.
  • Tarkistuksen lopuksi F-Secure esittää raportin ja kysyy toimenpiteitä mahdollisesti löytyneiden haittaohjelmien suhteen.
    • Saastuneet tiedostot voi tuhota, asettaa karanteeniin tai yrittää puhdistaa automaattisesti.

Voit tarkistaa koneesi kaikki tiedostot F-Securen virustorjuntaohjelmalla seuraavasti:

• Avaa F-Secure tehtäväpalkista napsauttamalla hiiren kakkosnäppäimellä.

Seuraavan näköinen ikkuna avautuu.

• Avaa alasvetovalikosta Scan > Change scanning settings.
  • Varmista kohdasta Manual scanning, että Scan inside compressed files on valittu ja Scan only known file types valitsematta. Actions-kohdassa kannattaa pitää Always ask me valittuna. Silloin F-Secure kysyy erikseen toimenpiteitä, jos viruksia löytyy.
  • Napsauta OK.
  • Sulje kaikki avoimet tiedostot ja ohjelmat.
  • Valitse Scan > Full computer scan.
  • Virustarkistus alkaa. Koneen nopeudesta ja tiedostojen määrästä riippuen siihen voi mennä huomattavan kauan aikaa.
  • Tarkistuksen lopuksi F-Secure esittää raportin ja kysyy toimenpiteitä mahdollisesti löytyneiden haittaohjelmien suhteen. Saastuneet tiedostot voi tuhota, asettaa karanteeniin tai yrittää puhdistaa automaattisesti.

Ge respons

Webbplatsen med anvisningar från IT-Helpdesk vid Helsingfors universitet hjälper dig i dina jobbrelaterade IT-frågor. Berätta för oss hur vi skulle kunna förbättra våra anvisningar. Vi uppskattar verkligen din respons!

Hur skulle du förbättra denna instruktion?
Tillbaka upp