Videokommunikation

Helsingfors universitet erbjuder videokommunikation både som traditionell videokonferens och som webbmöten. På så sätt kan du undvika onödigt resande och har lätt att upprätthålla kontakt både inom organisationen och med yttre samarbetsparter.

AV-närhjälp tillhandahålls
Universitetet inleder tillsammans med Unigrafia med AV-närstöd en tjänstemodell och ta reda på hurudana stödbehov universitetets studerande och personal har i vardagen.
Läs mer från Flamma

Begär stöd
Ring 02941 24240 eller skicka e-post till av-tuki@helsinki.fi (vardagar kl. 8–16)
Små problem får du hjälp med per telefon, större situationer hanteras på plats och ansikte mot ansikte.

Det finns ett flertal tjänster att utnyttja för videokommunikation. Välj den som lämpar sig bäst för just ditt ändamål.

Teams

Zoom

• Zoom är en videokommunikationstjänst som alla vid universitetet kan använda för att skapa mötesrum och delta i realtid med ljud och bild i möten, seminarier och konferenser. Zoom lämpar sig också för undervisning på distans.
    • På de datorer som Helsingfors universitet förvaltar är Zoom-programmet färdigt installera
      • Det går också att delta via webbläsaren Chrome utan att installera Zoom (alla funktioner finns inte i webbläsarversionen)
    • Läs mer om Zoom i Helpdesks instruktioner.

Ta kontakt med IT-Helpdesk ifall du behöver hjälp med videokommunikation.