Hanteringsverktyget Elisa Ring

Med mobilapplikationen Elisa Ring kan du hantera dina samtal och andra telefoninställningar.

Du kan hantera din telefon direkt via nätet: https://ring.mob2.elisa.fi/
Användarnamnet är din e-postadress (t.ex. raimo-keskivaanto@helsinki.fi)
Om du inte vet vad ditt lösenord är kan du hitta det på adressen: https://oma.elisa.fi/yrityksille/ring/salasana

Mobilapplikation för Android- och IOS-enheter

Applikationen finns för Android 5.0 och nyare samt iOS 10.0 och nyare operativsystem. Installera mobilapplikationen (Elisa Ring) från telefonens appbutik.

Användning av applikationen

Applikationen Elisa Ring är indelad i två huvudvyer och funktioner som finns bakom dem. De viktigaste funktionerna finns på applikationens startsida.
    Menyn öppnas när du trycker på ikonen och stängs när du sveper åt vänster..

• Via Kytke soitonsiirtoja (aktivera vidarekoppling) kan du aktivera och stänga av vidarekoppling av samtal. Definitionerna för själva vidarekopplingarna ska ännu göras via web-användargränssnittet.
    • Via Asetukset (inställningar) hittar du olika inställningar som anknyter till applikationens funktion.
    • Koko web -käyttöliittymä (hela web-användargränssnittet) öppnar Ring-tjänstens traditionella användargränssnitt i telefonens webbläsare.
    • Knappen lähetä palautetta (skicka respons) i menyn kräver att din telefon har någon e-postapplikation.
    • Kirjaudu ulos ohjelmasta (logga ut ur programmet) loggar ut dig ur applikationen så att du nästa gång måste logga in igen. Vi rekommenderar att du bara stänger av din telefon, så att du kan komma tillbaka in i applikationen utan någon ny inloggning.

Obs! Ring-tjänsten omfattar också så kallade USSD-meddelanden om inkommande samtal. När du använder mobilapplikationen rekommenderar vi att du stänger av denna funktion

1. Mobilapplikationens meny
      gå till Koko Web-användargränssnittet
    2. Ring i web-användargränssnittet
      Öppna menyn Asetukset (inställningar). Leta upp hakemistotietojen haku ja näyttö (sökning och visning av kataloguppgifter) i inställningsmenyn och välj ei käytössä (inte i bruk). Mobilapplikationen visar då uppgifter om den som ringer, men du får inget så kallat USSD-meddelande.

Hanteringsverktyget

Webbhantering Ring 2

Via hanteringsverktyget kan du:

• Redigera dina statusuppgifter
    • Använda företagets telefonkatalog
    • Ställa in vidarekoppling och blockering av samtal
    • Ändra dina inställningar, såsom nummervisning, telefonsvararmeddelanden etc.
    • Hallita puheluita
    • Skicka sms
    • Skicka snabbmeddelanden

Du kan hantera din telefon direkt via nätet:
    https://ring.mob2.elisa.fi/
    Användarnamnet är din e-postadress (t.ex. raimo-keskivaanto@helsinki.fi)
    Om du inte vet vad ditt lösenord är kan du hitta det på adressen
    https://oma.elisa.fi/yrityksille/ring/salasana

Användning av telefonen utomlands