iPad och iPhone: Datasäkerhet

Det är viktigt att skydda mobilenheten med lösenkoden, för att de data som är lagrade i enheten är skyddade.

I telefoner är SIM-kortet i allmänhet skyddat med en PIN-kod, som förhindrad att man ringer samtal utan tillstånd. Det är bra att ha förfrågan om PIN-kod aktiverad också i iOS-enheter och vi rekommenderar att du byter ut den förhandsinställda koden.

• Klicka på Inställningar > Telefon och kolla att SIM-kortets PIN är aktiverad.
    • Klicka på Byt PIN och mata först in din nuvarande PIN-kod och därefter den nya PIN-koden.

Sätt på lösenkoden

Det är mycket viktigt att ha lösenkoden på i iPad och iPhone. Då skyddas de data som finns i enheten med en stark enhetskryptering och ingen kommer åt att använda enheten utan att sätta in lösenkoden.

• Klicka på Inställningar > Allmänna > Lösenkod.
    • Klicka på Ta lösenkoden i bruk och skapa en lösenkod som är svår att gissa.
    • Du kan förbättra datasäkerheten genom att välja att Enkel lösenkod slås av, då kan du i lösenkoden utom endast siffror använda också bokstäver och specialtecken.
    • Aktivera Ta bort data, då raderas data i enheten, om fel lösenkod slås in alltför många gånger.

iCloud: Sök iPhone och aktiveringslås

I den nyaste iOS-versionen (7.0>) kan man förhindra att enheten töms och aktiveras på nytt genom att använda iCloud-tjänstens Sök min iPhone -funktion. Sök min iPhone fungerar trots namnet också i iPad och iPod touch.

• Klicka på Inställningar > iCloud och logga in med Apple-användarnamn eller skapa ett Apple-användarnamn. (Apple-användarnamnet används t.ex. för att ladda ned applikationer i App Store).
    • Ställ in Sök min iPhone så att den är på.

Därefter kan du testa tjänsten genom att logga in med ditt Apple-användarnamn på adressen iCloud.com.