Wiki siirtyy XWikiin vuonna 2024 – valitse uuteen Wikiin siirrettävät sisältösi hyvissä ajoin!

22.05.2023 - 15.48
Ingress

Yliopisto korvaa aiemman Confluence-alustalle perustuvan Wiki-palvelun (wiki.helsinki.fi) uudella avoimen lähdekoodin XWiki-palvelulla vuonna 2024. Muutos tehdään kustannussyistä, sillä nykyisen Wiki-palvelun palveluntarjoaja Atlassian korottaa tuotteidensa hinnoittelua merkittävästi. Tietotekniikkakeskus pilotoi uutta XWiki-palvelua sisäisesti vuoden 2023 kesällä. Samalla pilotoidaan myös Wiki-sisältöjen migraatiota uuteen palveluun.

Siirtyminen nykyisestä Wiki-palvelusta uuteen XWiki-palveluun edellyttää toimenpiteitä yliopistolaisilta. Pyydämmekin yliopistolaisia kartoittamaan jo nyt vastuullaan olevat Wiki-sisällöt ja toimimaan alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Voit hakea vastuullasi olevia Wiki-tiloja (wiki.helsinki.fi) hakutoiminnolla suodattamalla sisällön omistajan (Contributor) ja sisältötyypin mukaan (Type). Huomioithan, että haku saattaa tuottaa tulokseksi myös tiloja, joissa varsinainen vastuuhenkilö on joku muu, koska sisältöjen muokkaajia on yleensä useita.

 

Vastuullani on Wiki-tila/tiloja – mitä minun täytyy tehdä?

Vain siirrettäväksi merkityt Wiki-sisällöt siirretään XWiki-palveluun vuoden 2024 aikana – merkitsemättömiä sisältöjä ei siirretä! Siirrettävät sisällöt on merkittävä, koska migraatio XWikiin tehdään massasiirtona, eikä sisältöjä voida siirtää yksitellen. Tiedotamme sisältöjen siirrettäväksi merkitsemisestä tarkkoine ohjeineen yliopistolaisille hyvissä ajoin vuosien 2023 ja 2024 mittaan.

  • Suosittelemme, että kokeilet jo nyt omien Wiki-sisältöjesi muokkausta ja hallinnointia XWikissä pyytämällä valitsemiesi Wiki-sisältöjen siirtoa IT-Helpdeskistä 31.5.2023 mennessä: Email: helpdesk@helsinki.fi Chat: helsinki.fi/helpdesk Puh: 029 41 55555 (pvm/mvm). Huom: varsinaista siirtoa varten Wiki-sisällöt on myöhemmin merkittävä erikseen. Testisiirrolla sisällöt eivät vielä siirry pysyvästi XWikiiin.
  • Samalla saat editointioikeudet sisältöihisi XWikissä ja näet, miten sisältösi toimivat uudella alustalla. Voit muokkauksen lisäksi myös luoda uusia sivustoja.
  • Jos haluat vain kokeilla uutta XWikiä, voit pyytää IT-Helpdeskiltä oikeudet oman tilan luomiseen ilman migraatiota.

 

1. Poista vanhentuneet ja tarpeettomat Wiki-tilat ja sivut hyvissä ajoin sekä siirrä tarvittaessa soveltuvilta osin Wiki-sisällöt esimerkiksi Flamman työryhmäalueelle. Katso ohjeet aiemmasta tiedotteestamme.

2. Katso ohjeet Wiki-sisältöjen arkistointiin, jos haluat arkistoida vanhoja Wiki-sisältöjäsi.

 

Jos sinulla on kysyttävää siirtymästä tai tarvitset tukea, olethan yhteydessä:

Ymmärrämme, että Wiki-sisältöjen läpikäynti edellyttää työpanosta Wiki-alueiden sisällöntuottajilta. Toimimalla hyvissä ajoin voimme merkittävästi helpottaa varsinaista siirtymistä XWiki-palveluun vuosien 2023 ja 2024 mittaan. Kiitos sinulle Wiki-sisältöjesi läpikäymisestä!

Takaisin ylös