When going aboard

If you are going abroad, take the University of Helsinki IT Security Test for the term in question in advance (the test for the new term is available from 1 July). Make sure you complete the IT Security Test before the due date. If your user account is locked, the workstation cannot be opened abroad. If the account on your workstation does get locked, contact the IT-Helpdesk to explore the options.

Rest of the translation is pending

Tietotekniikkakeskus suosittaa, että opiskelijavaihtoon lähtevien käyttövaltuuksia pidettäisiin voimassa vaihdon ajan. Helsingin yliopiston palveluksessa olevien ulkomaankomennukselle lähtevien luvat pidetään myös voimassa. Unohtuneita salasanoja ei lähetetä puhelimitse eikä sähköpostitse, vaan ne on vaihdettava pankkitunnuksin tai sähköisen henkilökortin avulla.

 

  Muista ennen lähtöä

  Ulkomaailmasta pääset omiin tiedostoihisi ja tiettyihin yliopiston verkkopalveluihin kaikkein näppärimmin asentamalla VPN-asiakasohjelman.

  Eduroam on maailmanlaajuinen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten verkkovierailuorganisaatio, johon myös Helsingin yliopisto kuuluu. Sen ansiosta voit käyttää langatonta verkkoa myös ulkomailla laitoksissa, jotka kuuluvat organisaatioon. Keskitetysti hallituissa koneissa se on valmiiksi konfiguroituna.

  Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä sinun kannattaa ottaa yhteyttä tukeen, jotta sinulla on tarvittavat sovellukset ja koneesi on muuten kunnossa. Myös ylläpitäjän oikeuksista voi neuvotella, jos matkalla tulee tarve esimerkiksi asentaa uusia sovelluksia. Tuen tavoitat Helpdeskin kautta.

  Muistathan ottaa mukaan tarpeelliset johdot ja oheislaitteet.

  Give feedback

  The instructions site of the University of Helsinki's IT Helpdesk helps you with IT-related issues related to your work. Let us know how we can improve our instructions. We greatly appreciate your feedback!

  How would you improve these instructions?
  Back to top