Pikakuvakkeen tekeminen

Työpöydällä olevat pikakuvakkeet voivat rikkoutua esim. ohjelmapäivitysten vuoksi. Tee uusi pikakuvake seuraavilla ohjeilla:

• Valitse Start > Computer.
    • Mene polkua C:/  > Program Files (x86) > etsi haluamasi ohjelman kansio.
    • Kaksoisnapsauta ohjelman kansiota. Napsauta ohjelman kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Valitse aukeavasta valikosta Send to > Desktop (create shortcut).

Valitse Start > Computer.

• Kaksoisnapsauta C-levyn kuvaketta.

• Kaksoisnapsauta Program Files (x86) -kansion kuvaketta.

• Kaksoisnapsauta ohjelman kansiota. Esimerkissä pikakuvake tehdään Firefox-selaimelle, joka on Mozilla Firefox -kansiossa.

• Napsauta ohjelman kuvaketta (firefox.exe) hiiren kakkospainikkeella. Valitse aukeavasta valikosta Send to > Desktop (create shortcut).

Kansiot sisältävät yleensä useita tiedostoja. Ohjelman tunnistaa .exe-päätteestä ja usein ohjelman omasta ikonista.

• Voit lopuksi antaa pikakuvakkeelle uuden nimen napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla avautuvasta valikosta Rename.
    • Vanhan pikakuvakkeen voi poistaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla avautuvasta valikosta Delete.

Give feedback

The instructions site of the University of Helsinki's IT Helpdesk helps you with IT-related issues related to your work. Let us know how we can improve our instructions. We greatly appreciate your feedback!

How would you improve these instructions?
    Back to top