Pikakuvakkeen tekeminen

Tarkka ohje

Työpöydällä olevat pikakuvakkeet voivat rikkoutua ohjelmapäivitysten vuoksi. Uusi pikakuvake kannattaa tehdä seuraavasti:

• Valitse Start > Computer.

Pikakuvakkeen ekeminen vaihe 1

• Kaksoisnapsauta C-levyn kuvaketta.

Pikakuvakkeen tekeminen vaihe 2

• Kaksoisnapsauta Program Files (x86) -kansion kuvaketta.

Pikakuvakkeen luominen vaihe 3

• Kaksoisnapsauta ohjelman kansiota. Esimerkissä pikakuvake tehdään Firefox-selaimelle, joka on Mozilla Firefox -kansiossa.

• Napsauta ohjelman kuvaketta (firefox.exe) hiiren kakkospainikkeella. Valitse aukeavasta valikosta Send to > Desktop (create shortcut).

Pikakuvakkeen tekeminen vaihe 5

Kansiot sisältävät yleensä useita tiedostoja. Ohjelman tunnistaa .exe-päätteestä ja usein ohjelman omasta ikonista.

• Voit lopuksi antaa pikakuvakkeelle uuden nimen napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla avautuvasta valikosta Rename.
  • Vanhan pikakuvakkeen voi poistaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla avautuvasta valikosta Delete.