Eduroam yliopiston Windows-tietokoneissa

Yliopiston Windows-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi eduroam-verkkoasetukset ja asennettu tarvittavat varmenteet. Näissä tietokoneissa tarvitsee eduroamin käyttämiseksi vain kytkeä langaton verkko käyttöön (usein kytkimestä, mutta joskus ohjelmallisesti, tietokoneen mallista riippuen). Jos tietokone on eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Salasanan vaihtamisen jälkeen yhdistäminen eduroam-verkkoon ei toimi.
Katso korjausohjeet tarkasta ohjeesta tai video-ohjeesta.

Yliopistolla on käytössä kolme langatonta verkkoa:

• HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville.
    Lue lisää HelsinkiUni-verkosta

• Eduroam on kansainvälinen langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille. Eduroamia voi käyttää niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla.
    Ohjeita löydät IT-Helpdeskin hausta hakusanalla eduroam.

• HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon.
    Lue lisää HelsinkiUni Guest -vierailijaverkosta

Jos tarjolla on langattomia verkkoja, Windows ilmoittaa niistä ilmoitusalueella. Kun viet hiiren osoittimen ilmoitusalueen verkkokuvakkeen päälle, näkyy ilmoitus verkkoyhteyksistä.

• Verkkokuvakkeen napsauttaminen avaa listan tarjolla olevista verkoista. Valitse listasta Eduroam ja sen jälkeen Connect.
    • Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi).
    • Kun yhteys on muodostettu, näkyy verkkoyhteyslistassa eduroamin kohdalla teksti Connected, secured.

Katso Tarkka ohje -välilehdeltä tarkemmat ohjeet. Video-ohjeet löytyvät omalta välilehdeltään

Eduroamiin yhdistäminen

Jos tarjolla on langattomia verkkoja, Windows ilmoittaa niistä ilmoitusalueella. Kun viet hiiren osoittimen ilmoitusalueen verkkokuvakkeen päälle, näkyy ilmoitus verkkoyhteyksistä.

• Verkkokuvakkeen napsauttaminen avaa listan tarjolla olevista verkoista. Valitse listasta Eduroam ja sen jälkeen Connect.

Eduroam-verkkoon kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi)  kirjautumisikkunan ylemmälle riville ja kirjoita salasanasi alemmalle riville. Napsauta sen jälkeen OK-painiketta.

Kun yhteys on muodostettu, näkyy verkkoyhteyslistassa eduroamin kohdalla teksti Connected, secured.

Eduroamin asetusten poistaminen salasananvaihdon jälkeen

Salasanan vaihdon jälkeen eduroam ei toimi. Tällöin koneelta pitää poistaa eduroam-asetukset seuraavasti:

• Napsauta alapalkin oikeasta reunasta verkkoyhteydet-kuvaketta.
    • Avautuvasta ikkunasta napsauta Network & Internet settings.
    • Avautuu Status-ikkuna. Napsauta Wi-Fi-valikkoa.
    • Etsi Manage known networks.
    • Avautuvassa valikossa voi olla suurikin määrä erilaisia verkkoja mihin olet yhdistynyt matkoilla yms.
      Etsi eduroam ja napsauta sitä. Avautuvasta valikosta valitse Forget.

Tämän jälkeen voit mennä yhdistämään eduroamin uudelleen.

Huom! Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi

Salasanan vaihdon jälkeen

Salasanan vaihtamisen jälkeen yhdistäminen eduroam-verkkoon ei toimi. Katso tästä videosta korjausohjeet.

Tämän jälkeen eduroamiin pitää kirjautua uudestaan. Katso videosta ohjeet.