Kokoomasivu

Käyttäjätunnukset

Jokainen yliopistolainen tarvitsee työnsä tai opintojensa suorittamiseksi käyttäjätunnuksen ja siihen liittyvän salasanan Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttöön. Ensisijainen käyttäjätunnus on ns. AD-tunnus, jolla kirjaudutaan yliopiston koneille sekä kaikkiin yleisimpiin verkkopalveluihin, kuten sähköpostiin sekä WebOodiin.

Muita tunnuksia ovat esimerkiksi kurssi- ja konferenssitunnukset, vierailijoille tarkoitetut tunnukset ja maksulliset käyttäjätunnukset. Tarkemmin erilaisista tunnuksista kerrotaan täällä.

Miten saan käyttäjätunnuksen

Käyttäjätunnuksen voimassaolo

Käyttäjätunnus on voimassa määräajan. Voimassaolo jatkuu normaalitilanteessa automaattisesti, mutta joissain tapauksissa voimassaoloa täytyy itse säännöllisesti jatkaa. Käyttäjätunnukset poistuvat työsuhteen tai opiskelun päättyessä. Myös väliaikainen poissaolo töistä tai opinnoista tarkoittaa valtuuksien menetystä.

Opiskelijat

Opiskelijoiden käyttövaltuudet ovat voimassa läsnäolosta riippuen lukukauden tai lukuvuoden kerrallaan.
Koko lukuvuodeksi tai kevätlukukaudeksi ilmoittautuneilla 30.9. saakka
Syyslukukaudeksi ilmoittautuneilla 31.1. saakka
Valmistuminen kesken lukukauden ei lopeta käyttäjätunnuksen voimassaoloa. Jos esimerkiksi valmistut lokakuussa, käyttäjätunnuksesi pysyy voimassa tammikuun loppuun asti.

Henkilökunta

Henkilökunnan käyttäjätunnukset ovat voimassa korkeintaan 1,5 vuotta kerrallaan. Määräaikaisilla työntekijöillä voimassaolo on sidottu työsuhteen kestoon. Voimassaolo päättyy 28 päivää työsuhteen päättymisen jälkeen. Valtuudet ovat kuitenkin voimassa enintään 1,5 vuotta kerrallaan.

Lisätietoja käyttäjätunnuksen voimassaolosta

Tarkista käyttäjätunnuksen tiedot

Omien käyttölupiesi tiedot voi tarkistaa tällä työkalulla tai vaihtoehtoisesti Flammassa (omat tiedot).

Salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa salasanasi verkossa. Sinulla pitää olla voimassa oleva käyttäjätunnus tai sinun pitää olla hakenut sitä. Salasanan vaihtaminen tapahtuu eri tavalla riippuen siitä, muistako salasanasi vai oletko unohtanut sen.

Mitä tapahtuu, kun tunnus vanhenee

Käyttäjätunnukseni päättyy
Ohjeita käyttäjätunnuksen päättymisen vaikutuksista: kirjautuminen yliopiston palveluihin, sähköposti, omien tiedostojen kopiointi muualle.

Vanhentuneen käyttäjätunnuksen palauttaminen
Voit ottaa vanhentuneen käyttäjätunnuksen uudelleen käyttöön. Palauttaminen on mahdollista enintään yhden vuoden ajan valtuuden umpeutumisesta.

Yhteyshenkilöt käyttäjätunnusasioissa