OpenVPN yliopiston Windows-koneissa

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet.
Yliopiston kannettaville Windows-koneille on keskitetysti asennettu OpenVPN-ohjelma. Se mahdollistaa yliopistoverkon käytön langattomasti tai muualla kuin yliopiston tiloissa.

Tabs

Pikaohje

Ohjelman käynnistäminen

• Klikkaa Start > OpenVPN GUI.

Yhteyden muodostaminen

• Avaa OpenVPN GUI Windowsin tehtäväpalkista.
  • Valitse Connect.
  • Täytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa OK.
  • VPN-yhteys aukeaa. Ilmoitusikkunasta näet myös yhteyden IP-osoitteen. Yliopiston IP-osoitteet ovat muotoa 128.214.xxx.yyy.

Yhteyden tilan tarkistaminen

• Voit tarkistaa OpenVPN-yhteyden tilan avaamalla ohjelman tehtäväpalkista kuten edellä ja valitsemalla Show Status.
  • Näet ikkunasta yhteyden lokitietoja ja voit katkaista yhteyden klikkaamalla Disconnect.

Yhteyden katkaiseminen

• Avaa OpenVPN GUI Windowsin tehtäväpalkista kuten edellä ja klikkaa Disconnect.