OpenVPN yliopiston Windows-koneissa

OpenVPN-kapasiteettia kasvatettu etätöiden helpottamiseksi

Tietotekniikkakeskus on kasvattanut OpenVPN-palvelun kapasiteettia lisäämällä uuden hy-tun -yhteyden. Uusi yhteys päivittyy automaattisesti kaikille keskitetyn hallinnan Windows-koneille 18.3. alkaen.

Avaa OpenVPN Windowsin alavalikosta hiiren kakkospainikkeella.

OpenVPN-valikko näyttää päivityksen jälkeen tältä:

OpenVPN-asetukset

Käyttöohje

Käytä uutta hy-tun -yhteyttä, jos olet kotiverkossa tai muussa verkossa, johon luotat

•   Ainoastaan tarpeellinen liikenne menee yliopiston kautta (mm. kotihakemistot, Efecte, SAP)
  •   Kuormittaa vähemmän yliopiston verkkoa

Käytä hy-yhteyttä, jos olet muussa verkossa, esimerkiksi hotellissa tai kahvilassa

•   Kaikki liikenne kulkee tietoturvallisesti yliopiston kautta
  •   Kuormittaa enemmän yliopiston verkkoa

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet.
Yliopiston kannettaville Windows-koneille on keskitetysti asennettu OpenVPN-ohjelma. Se mahdollistaa yliopistoverkon käytön langattomasti tai muualla kuin yliopiston tiloissa.

Tabs

Pikaohje

Ohjelman käynnistäminen

• Klikkaa Start > OpenVPN GUI.

Yhteyden muodostaminen

• Avaa OpenVPN GUI Windowsin tehtäväpalkista.
  • Valitse Connect.
  • Täytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa OK.
  • VPN-yhteys aukeaa. Ilmoitusikkunasta näet myös yhteyden IP-osoitteen. Yliopiston IP-osoitteet ovat muotoa 128.214.xxx.yyy.

Yhteyden tilan tarkistaminen

• Voit tarkistaa OpenVPN-yhteyden tilan avaamalla ohjelman tehtäväpalkista kuten edellä ja valitsemalla Show Status.
  • Näet ikkunasta yhteyden lokitietoja ja voit katkaista yhteyden klikkaamalla Disconnect.

Yhteyden katkaiseminen

• Avaa OpenVPN GUI Windowsin tehtäväpalkista kuten edellä ja klikkaa Disconnect.