OpenVPN yliopiston Windows-koneissa

Ohje on keskeneräinen luonnos.

5.4.2019 OpenVPN-ohjelmiston asennus yliopiston koneille on meneillään. Se ei välttämättä ole vielä asentunut omalle koneellesi.

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet.
Yliopiston kannettaville Windows-koneille on keskitetysti asennettu OpenVPN-ohjelma. Se mahdollistaa yliopistoverkon käytön langattomasti tai muualla kuin yliopiston tiloissa.

Tabs

Pikaohje

Ohjelman käynnistäminen

• Klikkaa Start > OpenVPN GUI.

Yhteyden muodostaminen

• Avaa OpenVPN GUI Windowsin tehtäväpalkista.
  • Valitse Connect.
  • Täytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa OK.
  • VPN-yhteys aukeaa. Ilmoitusikkunasta näet myös yhteyden IP-osoitteen. Yliopiston IP-osoitteet ovat muotoa 128.214.xxx.yyy.

Yhteyden tilan tarkistaminen

• Voit tarkistaa OpenVPN-yhteyden tilan avaamalla ohjelman tehtäväpalkista kuten edellä ja valitsemalla Show Status.
  • Näet ikkunasta yhteyden lokitietoja ja voit katkaista yhteyden klikkaamalla Disconnect.

Yhteyden katkaiseminen

• Avaa OpenVPN GUI Windowsin tehtäväpalkista kuten edellä ja klikkaa Disconnect.