Yhteydet yliopiston ulkopuolelta

Haluatko yhdistää ryhmä- tai kotihakemistosi yliopiston ulkopuolelta? Ohjeet täällä.

Yliopistolla on verkkopalveluita, joiden käyttö on lisenssisyistä rajattu vain yliopiston verkkoon. Tällaisia ovat mm. kirjaston tarjoamat tietokannat ja sähköiset lehdet. Mikäli palveluita haluaa käyttää yliopiston verkon ulkopuoliselta koneelta, on se mahdollista vain muodostamalla suojattu yhteys kotikoneen ja yliopiston palvelimen välille.

Yleisin tekniikka tälläisen yhteyden muodostamiseen on VPN. VPN-yhteyttä käyttävät koneet saavat yliopiston verkko-osoitteen ja koneen kaikki verkkoliikenne ohjautuu yhteyden päällä ollessa yliopiston verkon kautta.

VPN-yhteyden käyttämiseen tarvitaan voimassa oleva yliopiston käyttäjätunnus.

Selaimella toimivan VPN-portaalin kautta joitakin yliopiston verkkopalveluita voi käyttää asentamatta koneelle erillisiä VPN-ohjelmia. Portaaliin kirjaudutaan osoitteessa https://www.vpn.helsinki.fi. Tarkempia ohjeita portaalin käytöstä on alempana tällä sivulla.