Yliopiston Mac: Ohjelmien asennus

Yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevaan Maciin voidaan asentaa itse ohjelmia Managed Software Centeristä.

Keskitetyssä ylläpidossa olevaan Maciin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevat koneet voi nyt päivittää itsepalveluna MacOS Sonomaan.

Myös uudet Mac-koneet toimitetaan MacOS Sonoma -käyttöjärjestelmällä.

1. Avaa Yliopistovalikko > Managed Software Center

(Löytyy myös: Applications (Ohjelmat) > Managed Software Center).

2. Avautuu App Storen tyylinen ikkuna. Ohjelmat on jaoteltu eri aihealueisiin. Pikalinkeistä pääset näkemään asennettavissa olevat ohjelmat. Napsauta Install (Asenna) asentaaksesi ja Remove (Poista) poistaaksesi kyseisen ohjelman.

Portaalia kehitetään ja sinne lisätään yliopistolaiselle hyödyllisiä ohjelmia. Seuraavassa on esimerkkejä portaalista asennettavista ohjelmista. Tarkista portaalista uusin ohjelmistovalikoima.

• Adobe Digital Editions - digitaalisten aineistojen lukuohjelma
    • LibreOffice - avoin toimisto-ohjelmisto, avaa PDF-tiedostot (vaihtoehto MS Officelle)
    • EndNote - ohjelmisto kirjallisuusviitteiden hallintaan (vaihtoehto Refworksille)
    • SPSS ja JMP - statistiikkaohjelmia
    • Write-N-Cite - viitetietokantaohjelma Refworks (vaihtoehto EndNotelle)
    • Matlab - laskentaohjelma