Office-tiedoston suojaaminen salasanalla

Voit salata Office-tiedostot salasanalla. Tässä ohjeessa käytetään esimerkkinä Word-tiedostoa, mutta sama periaate pätee muihinkin Office-tiedostoihin. Käytä vahvaa salasanaa, jonka muistat. Ylläpito ei voi palauttaa salasanaa sinulle.

Lisätietoa tiedoston suojauksesta löytyy Microsoftin ohjesivulta.

• Windows: Avaa File (Tiedosto) >  Info (Tiedot) > Protect Document (Suojaa tiedosto) > Encrypt with Password (Salaa salasanalla).
    Mac: Tools > Protect Document
  • Anna salasana kahdesti.
  • Lisätietoa Microsoftin ohjesivulla.

Sisällysluettelo

Windows

Voit suojata Office-dokumentin salasanalla näin:

• Klikkaa File (Tiedosto).
    • Avaa Info (Tiedot) -välilehdeltä Protect Document (Suojaa tiedosto) > Encrypt with Password (Salaa salasanalla).
    • Anna salasana. Klikkaa OK.
    • Vahvista salasana. Klikkaa OK.
    • Info-välilehdellä näkyy, että tiedosto on salattu.

Mac

Voit suojata Office-dokumentin salasanalla näin:

• Napsauta Tools > Protect Document
    • tai avaa Review-valikko ja valitse Protect Document
    • Avautuvassa ikkunassa saat asetettua salasanan. Salasana pyydetään syöttämään vielä toisen kerran varmistukseksi.
    • Napsauta OK ja dokumentti on salasanasuojattu.

Samassa ikkunassa voit määritellä myös muita suojauksia, kuten kommentoinnin tai muokkauksen eston.

Poistamalla salasanan voit poistaa tiedoston suojauksen.