Pikaviestinpalvelu Jabber

Tarkka ohje

Jabber on pikaviestinverkko. Jabberin avulla voit liittyä ryhmäkeskusteluihin (huoneisiin) tai lähettää yksityisviestejä toisille Jabberin käyttäjille. Voit myös itse perustaa uusia huoneita. Jabberiin on mahdollista perustaa rajattuja huoneita, joihin pääsevät vain erikseen sallitut käyttäjät. Yliopiston Jabberin osoite on chat.helsinki.fi.

Jabber soveltuu esim. asiakaspalvelutehtävissä toimivien henkilöiden taustapalveluksi kollegojen väliseen yhteydenpitoon. Jabberin avulla voit kätevästi tarkistaa taustatiimiltä yksityiskohtia ongelmatilanteisiin vaikka kesken asiakaspalvelutilanteen.

Jabberiin otetaan yhteyttä erillisellä asiakasohjelmalla. Suositeltavia asiakasohjelmia ovat:

• Pidgin (Windows ja Linux)
  • Adium (Mac OSX)
  • Xabber (Android)

Asiakasohjelmien asennus ja käyttö

Pidgin on saatavilla Ohjelmistoportaalista yliopiston windows-koneillle.

Yleiset asetukset asiakasohjelmille

• Palvelin: chat.helsinki.fi
  • Portti: 5222 (require encryption)
  • Protokolla: XMPP
  • Proxy: chat.helsinki.fi
  • Huoneet: rooms.chat.helsinki.fi