Sähköpostin käyttö yliopistolla

Helsingin yliopistossa on siirrytty käyttämään sähköpostina Microsoftin Office 365 sähköposti- ja kalenterijärjestelmää. Uudet yliopistolaiset saavat O365-tilin oletuksena.

 

 

Sähköposti yliopistolla

Yliopiston sähköpostin käsittelyä koskevat säännöt ovat Flammassa. Säännöt koskevat kaikkea sähköpostia siitä riippumatta, millä ohjelmalla tai laitteella postia käsitellään. Lisäksi yliopiston tietoturvaryhmä on tehnyt sähköpostin käsittelyohjeet.

Office 365:n pilvipostissa tilaa on 100 Gt ja paikallisessa 10 Gt. Molemmissa järjestelmissä on mahdollista ottaa käyttöön usean käyttäjän kesken jaettu postilaatikko, joka ei kuluta henkilökohtaista kiintiötä. Ohjeet Office 365 -järjestelmään.

Vältä suurten liitetiedostojen lähettämistä sähköpostitse, käytä sen sijaan esimerkiksi Funet File Senderiä tai Office 365-pakettiin kuuluvaa OneDriveä.

Mobiililaitteille on tehty oma kokoomasivu sähköpostin asetuksista.

Kun lähdet pois yliopistolta

Kun lopetat opiskelun, loppuu myös helsinki.fi -osoitteesi käyttö. Voit halutessasi ottaa käyttöön ns. alumni-osoitteen, joka on muotoa etunimi.sukunimi@alumni.helsinki.fi. Vanhat postisi eivät siirry sinne automaattisesti.

  • Jos olet läsnäolevana syyslukukauden, tunnuksen voimassaolo päättyy 31.1.
  • Jos olet läsnäolevana kevätlukukauden, tunnuksen voimassaolo päättyy 30.9.

Kun nimesi muuttuu, voit muuttaa myös sähköpostiosoitteesi. Käyttäjätunnusta ei vaihdeta. Katso myös Kun tietosi muuttuvat -opasta.

IT-Helpdeskin hausta löydät tarkempia ohjeita sähköpostin käyttöön yliopistolla.

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös