Sähköpostin käyttö yliopistolla

Helsingin yliopistossa on siirrytty käyttämään sähköpostina Microsoftin Office 365 sähköposti- ja kalenterijärjestelmää. Uudet yliopistolaiset saavat O365-tilin oletuksena.

 

 

Sähköposti yliopistolla

 Säännöt koskevat kaikkea sähköpostia siitä riippumatta, millä ohjelmalla tai laitteella postia käsitellään.

Office 365:n pilvipostissa tilaa on 100 Gt ja paikallisessa 10 Gt. Molemmissa järjestelmissä on mahdollista ottaa käyttöön usean käyttäjän kesken jaettu postilaatikko, joka ei kuluta henkilökohtaista kiintiötä. Ohjeet Office 365 -järjestelmään.

Vältä suurten liitetiedostojen lähettämistä sähköpostitse, käytä sen sijaan esimerkiksi Funet File Senderiä tai Office 365-pakettiin kuuluvaa OneDriveä.

Mobiililaitteille on tehty oma kokoomasivu sähköpostin asetuksista.

Kun lähdet pois yliopistolta

Kun lopetat opiskelun, loppuu myös helsinki.fi -osoitteesi käyttö. Voit halutessasi ottaa käyttöön ns. alumni-osoitteen, joka on muotoa etunimi.sukunimi@alumni.helsinki.fi. Vanhat postisi eivät siirry sinne automaattisesti.

  • Jos olet läsnäolevana syyslukukauden, tunnuksen voimassaolo päättyy 31.1.
  • Jos olet läsnäolevana kevätlukukauden, tunnuksen voimassaolo päättyy 30.9.

Kun nimesi muuttuu, voit muuttaa myös sähköpostiosoitteesi. Käyttäjätunnusta ei vaihdeta. Katso myös Kun tietosi muuttuvat -opasta.

IT-Helpdeskin hausta löydät tarkempia ohjeita sähköpostin käyttöön yliopistolla.

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös