E-postprogram

Man kan också använda Office 365 -post via olika e-postklientprogram, som är praktiska särskilt för personalen.

Det rekommenderade programmet för användning av tjänsten Office 365 är Outlook.

Konfidentiell e-post vid Helsingfors universitet

• Enklare krypteringssättet
      För att säkerställa att e-posten är konfidentiell använder Helsingfors universitet programmet Deltagon Sec@GW. Användningen kräver inte att något program installeras på varken avsändarens eller mottagarens arbetsstation.
    • S/MIME-kryptering
      I denna instruktion ges ett flexiblare alternativ för personer som hanterar mycket konfidentiell information. Ta i bruk detta sätt till exempel på rekommendation av chefen eller helpdesk.