Outlook på mobila enheter

Microsoft Outlook är en applikation (app) som producerats av Microsoft och som rekommenderas för universitetets personal och studerande för användning av e-posten i Office 365 på mobila enheter. Applikationen har egna avsnitt för e-post, kalender, kontakter och e-postbilagor.
Om du vill kan du också använda enhetens eget e-postprogram.

Illustrationerna i denna instruktion visar huvudsakligen en Android 5.0.2-enhet (Samsung Galaxy Tab). Apples (iOS) applikation fungerar i princip på samma sätt.

Tänk på hanteringsreglerna för e-post och universitetets molntjänstpraxis när du hanterar e-post och bifogade filer på mobila enheter!

OBS! Det går inte att boka rum med Outlook for Android eller Outlook for iOS. Använd skrivbordsappen eller webbappen (OWA).

Tabs

Snabbinstruktion

1. Installera Microsoft Outlook via App Store eller Google Play.
  2. Logga in på ditt konto med användarnamnet anvandarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi).
  3. Efter en lyckad inloggning är programmet klart för att användas.
Detaljerad hjälp

Installera Microsoft Outlook via butiken på din mobila enhet (App Store/Google Play).

När du har installerat applikationen, öppna den genom att klicka på den snabbstart-ikon som har dykt upp på skrivbordet eller via direktlänken i butiken.

Klicka på Get started (Kom igång).

Applikationen presenterar de grundläggande funktionerna med några svep. Sedan kan du lägga till ett konto (Add Account).

Därefter ber applikationen dig att logga in:

• Skriv ditt Office 365-användarnamn i formatet anvandarnamn@helsinki.fi (till exempel rkeskiva@ad.helsinki.fi) och din lösenord.
  • Klicka på Sign In (Logga in) och logga in på din egen e-post.

• Nu är programmet klart för att användas.

Grundläggande funktioner

Nertill på skärmen visas snabbikoner för e-post, kalender, (e-post-)bilagor, kontakter och inställningar (på iOS-enheter):

Användargränssnittet för Android är annars likadant, men inställningarna finns upptill på skärmen i en meny som är markerad med tre punkter.

Inställningar

Under inställningar kan du bland annat påverka meddelanden (Notifications), signaturen och organiseringen av meddelanden i postlådan. Du kan också lägga till andra e-postkonton vid sidan av Office 365-kontot.

Dessutom kan du lägga till andra molntjänster, som Box, Dropbox och Google Drive. Kom ändå ihåg universitetets molntjänstpraxis!

Kalendervyer

Det finns tre olika kalendervyer: Day (Dag), Week / 3 Days (Vecka / 3 Dagar) och Agenda (Dagordning).

• I dagordningsvyn kan du bläddra i månadskalendern och samtidigt se händelserna dag för dag nertill.