Outlook på mobila enheter

Microsoft Outlook är en applikation (app) som producerats av Microsoft och som rekommenderas för universitetets personal och studerande för användning av e-posten i Office 365 på mobila enheter. Applikationen har egna avsnitt för e-post, kalender, kontakter och e-postbilagor.
Om du vill kan du också använda enhetens eget e-postprogram.

Illustrationerna i denna instruktion visar huvudsakligen en Android 5.0.2-enhet (Samsung Galaxy Tab). Apples (iOS) applikation fungerar i princip på samma sätt.

1. Installera Microsoft Outlook via App Store eller Google Play.
  2. Logga in på ditt konto med användarnamnet anvandarnamn@ad.helsinki.fi (t.ex. rkeskiva@ad.helsinki.fi).
  3. Efter en lyckad inloggning är programmet klart för att användas.

Installera Microsoft Outlook via butiken på din mobila enhet (App Store/Google Play).

När du har installerat applikationen, öppna den genom att klicka på den snabbstart-ikon som har dykt upp på skrivbordet eller via direktlänken i butiken.

Klicka på Get started (Kom igång).

Applikationen presenterar de grundläggande funktionerna med några svep. Sedan kan du lägga till ett konto (Add Account).

Därefter ber applikationen dig att logga in:

• Skriv ditt Office 365-användarnamn i formatet anvandarnamn@helsinki.fi (till exempel rkeskiva@ad.helsinki.fi) och din lösenord.
  • Klicka på Sign In (Logga in) och logga in på din egen e-post.

• Nu är programmet klart för att användas.

Grundläggande funktioner

Nertill på skärmen visas snabbikoner för e-post, kalender, (e-post-)bilagor, kontakter och inställningar (på iOS-enheter):

Användargränssnittet för Android är annars likadant, men inställningarna finns upptill på skärmen i en meny som är markerad med tre punkter.

Inställningar

Under inställningar kan du bland annat påverka meddelanden (Notifications), signaturen och organiseringen av meddelanden i postlådan. Du kan också lägga till andra e-postkonton vid sidan av Office 365-kontot.

Dessutom kan du lägga till andra molntjänster, som Box, Dropbox och Google Drive. Kom ändå ihåg universitetets molntjänstpraxis! (Läs mer från Flamma)

Kalendervyer

Det finns tre olika kalendervyer: Day (Dag), Week / 3 Days (Vecka / 3 Dagar) och Agenda (Dagordning).

• I dagordningsvyn kan du bläddra i månadskalendern och samtidigt se händelserna dag för dag nertill.