Byte av bortglömt lösenord

Ett bortglömt lösenord kan bytas ut med bankkoder eller med ett av polisen beviljat elektroniskt identitetskort. Med verktyget kan lösenordet för de mest väsentliga behörigheterna bytas ut (Datornätet (AD), Lättbehörighet).

Behörigheten bör vara i kraft då lösenordet byts ut.

Verktyget är endast till för att byta ut ett bortglömt lösenord: verktygets månatliga användningsgånger är begränsade.

Tabs

Snabbinstruktion

Byt lösenord med nätverktyget
Skriv upp det tillfälliga lösenordet som verktyget ger dig. Lösenordet aktiveras efter ca 15 minuter. Byt ut lösenordet omedelbart då du använder det första gången till ett lösenord som är lättare att komma ihåg.

Alternativt kan du hämta ett nytt lösenord från ID Point. Ta med ett identitetsbevis med fotografi.