Vi aktiverar utskriftstjänsten igen – uppdatera din Windows 10-dator

16.08.2021 - 09.24

Utskriftstjänsten för universitetets Windows 10-datorer, som varit ur bruk på grund av en sårbarhet hos Microsoft, tas i bruk igen efter en Microsoft-uppdatering. Uppdateringen blir tillgänglig för universitetets Windows 10-datorer stegvis från och med måndagen den 16 augusti 2021.

Microsofts uppdatering löser inte helt det datasäkerhetsproblem som sårbarheten orsakar, och vi har därför skärpt rutinerna för utskrift från universitetets Windows 10-datorer. Till följd av förändringarna kan problem med utskrifterna förekomma i specialfall. Universitetets IT-Helpdesk hjälper till vid problem:

Vi beklagar de olägenheter som sårbarheten hos Microsoft har orsakat vid universitetet.