Vi ökade OpenVPN-kapaciteten för att underlätta distansarbete

19.03.2020 - 11.42
Uppdaterad

IT-centret har ökat kapaciteten i OpenVPN-tjänsten på grund av tilläggsbehovet orsakat av de rådande undantagsförhållandena. Vi ökade kapaciteten avsevärt även med en ny ”hy-tun”-anslutning. För att koppla upp dig till anslutningen krävs en omstart av OpenVPN-programmet. Se Helpdesk-instruktionssidan.

Vi rekommenderar uttryckligen att använda OpenVPN-tjänsten på grund av dess större kapacitet. OpenVPN belastas ändå exceptionellt mycket, och därför ska du använda VPN-anslutningen endast om du oundvikligen behöver den för att arbeta. T.ex. O365, Teams, e-post, Flamma osv. fungerar VPN-anslutning.