HelsinkiUni-verkko

Yliopistolla on käytössä kolme langatonta verkkoa:

 • HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville.
  Lue lisää HelsinkiUni-verkosta
   
 • Eduroam on kansainvälinen langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille. Eduroamia voi käyttää niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla. 
  Ohjeita löydät IT-Helpdeskin hausta hakusanalla eduroam.
   
 • HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon. 
  Lue lisää HelsinkiUni Guest -vierailijaverkosta

HelsinkiUni-verkon käyttöönoton myötä työskentelysi helpottuu, koska yhteys muodostuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse erikseen kirjautua eduroamin tavoin verkkoon yliopiston tunnuksillasi. Koska HelsinkiUni-verkko on laitesidonnainen, sinun ei myöskään tarvitse kirjautua uudelleen verkkoon tai asentaa uutta profiilia eduroamin tavoin esimerkiksi käyttöönoton yhteydessä tai yliopiston salasanasi vaihtuessa.

Huom! HelsinkiUni-verkko näkyy langattomien verkkojen luettelossa yliopiston kampusalueella kaikilla laitteilla, mutta se toimii vain yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevilla henkilöstön Windows-kannettavilla (automaattisesti). Et siis voi liittyä verkkoon yliopiston tunnuksillasi erikseen tai esimerkiksi Mac-kannettavilla tai älypuhelimilla.
Tietotekniikkakeskus suunnittelee HelsinkiUni-verkon tuomista tulevaisuudessa myös yliopiston keskitetysti ylläpidetyille Mac- ja Linux-koneille. Toteutusaikataulu on valitettavasti vielä auki teknisien syitten takia.

HelsinkiUni-verkon avulla pääset käyttämään yliopiston palveluita eduroam-verkon tavoin. Uusi langaton verkko tulee kansainvälisen eduroam-verkon rinnalle, ja eduroam on käytettävissä entiseen tapaan.

Verkon käyttöönoton jälkeen yliopiston Windows-kannettavasi yhdistyy varmenteen avulla automaattisesti tietoturvalliseen HelsinkiUni-verkkoon kampuksilla työskennellessäsi. Verkkoon ei siis kirjauduta erikseen, vaan saat sen käyttöösi automaattisesti, kun asetukset ovat asentuneet.

 

Tutustu myös kokoomaohjeeseen yliopiston langattomista verkoista.

Tietotekniikkakeskus on tuonut langattoman HelsinkiUni-verkon käyttöön yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville

 

Käyttöönoton jälkeen

Et saa verkon käyttöönotosta erillistä ilmoitusta yliopiston Windows-kannettavassasi, vaan HelsinkiUni näkyy langattomien verkkojen yhteysluettelossasi käyttöönoton jälkeen seuraavasti:

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös