HelsinkiUni-verkko

HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville. HelsinkiUni-verkon avulla pääset käyttämään yliopiston palveluita eduroam-verkon tavoin. 

Yhteys HelsinkiUni-verkkoon muodostuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse erikseen kirjautua. Koska HelsinkiUni-verkko on laitesidonnainen, sinun ei myöskään tarvitse kirjautua uudelleen verkkoon tai asentaa uutta profiilia eduroamin tavoin esimerkiksi käyttöönoton yhteydessä tai yliopiston salasanasi vaihtuessa.

Huom! HelsinkiUni-verkko näkyy langattomien verkkojen luettelossa yliopiston kampusalueella kaikilla laitteilla, mutta se toimii vain yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevilla henkilöstön Windows-kannettavilla (automaattisesti). Et siis voi liittyä verkkoon yliopiston tunnuksillasi erikseen tai esimerkiksi Mac-kannettavilla tai älypuhelimilla. Verkko ei myöskään tietoturvasyistä toimi ns. tutkijatyöasemissa (koneiden nimet alkavat LSx-).

HelsinkiUni-verkon kattavuus on yliopistolla periaatteessa sama kuin eduroamilla, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta: 

 • Biomedicum Meilahdessa
 • Suu- ja hammaskeskus Meilahdessa
 • Viikin normaalikoulu ja Helsingin normaalilyseo

Tietotekniikkakeskus suunnittelee HelsinkiUni-verkon tuomista tulevaisuudessa myös yliopiston keskitetysti ylläpidetyille Mac- ja Linux-koneille. Toteutusaikataulu on valitettavasti vielä auki teknisten syiden takia.

Yliopistolla on käytössä kolme langatonta verkkoa:

 • HelsinkiUni-verkko on tarkoitettu yliopiston keskitetyssä ylläpidossa oleville henkilöstön Windows-kannettaville.
  Lue lisää HelsinkiUni-verkosta
   
 • Eduroam on kansainvälinen langaton verkko henkilökunnalle, opiskelijoille ja eduroam-verkostoon kuuluville jäsenille. Eduroamia voi käyttää niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla. 
  Ohjeita löydät IT-Helpdeskin hausta hakusanalla eduroam.
   
 • HelsinkiUni Guest -vierailijaverkko on tarkoitettu käyttäjille, joilla ei ole yliopiston tunnuksia eikä pääsyä eduroam-verkkoon. 
  Lue lisää HelsinkiUni Guest -vierailijaverkosta

Tutustu myös kokoomaohjeeseen yliopiston langattomista verkoista.

  Yhteys muodostuu automaattisesti

  Yliopiston Windows-kannettavasi yhdistyy varmenteen avulla automaattisesti tietoturvalliseen HelsinkiUni-verkkoon kampuksilla työskennellessäsi. Verkkoon ei siis kirjauduta erikseen, vaan saat sen käyttöösi automaattisesti, kun asetukset ovat asentuneet.

  Et saa verkon käyttöönotosta erillistä ilmoitusta yliopiston Windows-kannettavassasi, vaan HelsinkiUni-yhteys yhdistyy automaattisesti kun kone on verkon kuuluvuusalueella.

  Anna palautetta

  Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

  Kuinka parantaisit ohjeistusta?
  Takaisin ylös