Kun laitokselle tulee vierailija

Tarkka ohje
  • Jos vierailija käyttää omaa kannettavaa tietokonettaan ja tarvitsee vain pääsyn yliopiston vierailijaverkkoon, hänelle soveltuu parhaiten HUPnet-lupa. HUPnet-luvan voi tehdä kuka tahansa yliopiston henkilökuntaan kuuluva.
  • Jos vierailija tarvitsee vierailijaverkon lisäksi pääsyn yliopiston verkkopalveluihin kuten Flammaan, hän tarvitsee kevyttunnuksen. Kevyttunnusta voi hakea tällä lomakkeella.
  • Jos vierailija tarvitsee pääsyn esimerkiksi ryhmälevylle, hän tarvitsee henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. Hae hänelle käyttövaltuutta hakulomakkeella Helpdeskin kautta.
  • Lisätietoja lupatyypeistä

Suomalaisten korkeakoulujen Haka-federaatioon (CSC) kuuluvat käyttäjät pääsevät lisäksi HUPnet-vierailijaverkkoon ja esimerkiksi yliopiston wikipalveluun omilla tunnuksillaan.

Kansainvälisen Eduroam-verkon käyttö onnistuu myös ulkomaisilta vierailijoilta, jotka kuuluvat sen yhteistyöverkostoon.