Sähköpostilistat

Helpdeskiin on tullut viime aikoina ilmoituksia, että esimerkiksi Majordomo-listojen kautta lähetetyt viestit ovat joillain käyttäjillä menneet aiheettomasti roskapostiksi.

Voit välttää tämän lisäämällä OWA:ssa Safe Recipients (Turvalliset lähettäjät ja vastaanottajat)  -listaan haluamasi listaosoitteet, jolloin niiden kautta viestit tulevat varmasti Inboxiin.

Microsoftin ohje

Tabs

Tarkka ohje

Sähköpostilista on postiosoite, johon lähetetyt viestit jaetaan kaikille listan jäsenille.

Yliopistolla sähköpostilistoja hallitaan

  • Ryhmienhallintatyökalulla (kun vain yliopiston sisäisiä käyttäjiä tarvitaan listalle). IAM-ryhmienhallintatyökalu löytyy täältä.
  • Majordomo-ohjelmistolla, joka välittää sähköpostiviestit listan tilaajille ja vastaanottaa palvelimelle lähetetyt liittymis- ja eroamiskomennot. (Sopii myös ulkoisiin sähköpostiosoitteisiin). Majordomo-postilistoja ylläpidetään täällä.

Käyttöehdot

Sähköpostilistoja voivat perustaa yliopistossa toimivat tutkimusryhmät, järjestöt, laitokset ja muut ryhmät. Listan perustaminen saatetaan tapauskohtaisesti sallia epävirallisemmallekin toiminnalle, mutta toiminnan on liityttävä yliopistoon.

Listalla tulee olla ylläpitäjä, jolla on yliopiston käyttäjätunnus. Ylläpitäjän on syytä olla listan jäsen.

Ota tämä huomioon, kun suunnittelet sähköpostilistoja:

  • Majordomo-listalle voi liittää jäseneksi IAM-ryhmän
  • IAM-listalle ei voi liittää Majordomo-listaa
  • Ulkopuolisten henkilöiden osalta, jos heillä ei ole Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, käytetään Majordomo-listoja.
 

Majordomo-ohjeita:

Muita sähköpostiin liittyvää: