Cubbli vid Helsingfors universitet

Cubbli (Common Ubuntu based Linux) är Helsingfors universitets Linux-distribution. Cubbli är baserad på Ubuntu och har modifierats för att möta universitetets behov. 

Den aktuella versionen av Cubbli som stöds är 22.04. Version 20.04 kommer endast att få säkerhetsuppdateringar. Stödet för version 18.04 upphör i april 2023 och datorerna som använder versionen i fråga spärras från nätet den 31 maj 2023. Vi rekommenderar att du alltid använder den senaste versionen. Läs mer om uppdatering i Cubbli-utvecklarnas wiki (Obs! Sidan finns endast på engelska) eller kontakta Helpdesk för att få ditt operativsystem uppdaterat.

  Allmänt om Cubbli

  Problemsituationer

  Problem med Cubbli? Du kan kontrollera om ditt problem redan är löst: https://version.helsinki.fi/it4scifi/cubbli-help

  Du kan också lämna frågor eller svara på befintliga frågor här.

   

  Office 365

  Du kan använda Office 365-tjänster i din webbläsare på adressen https://www.helsinki.fi/office365. Anvisningar för inloggning finns i instruktionen e-post i webbläsaren

  Cubbli-utveckling

  Utvecklingsteamets eget wiki-område finns här.

  • Inkluderar mer omfattande instruktioner.
  • Den senaste informationen om Cubblis program och utveckling kommer hit.
  • Teamet har ingen egen servicekanal, men Helpdesk hänvisar frågor till dem vid behov.

  Ge respons

  Webbplatsen med anvisningar från IT-Helpdesk vid Helsingfors universitet hjälper dig i dina jobbrelaterade IT-frågor. Berätta för oss hur vi skulle kunna förbättra våra anvisningar. Vi uppskattar verkligen din respons!

  Hur skulle du förbättra denna instruktion?
  Tillbaka upp