Att skanna in dokument till e-posten

Med hjälp av en multifunktionsskrivare kan man skanna in dokument direkt till e-posten. Som standard skickas de inskannade dokumenten som bilagor till din egen e-postadress, men du kan ändra mottagare. Vi rekommenderar dock att du först skickar filerna till din egen e-post för att kunna granska och vid behov redigera meddelandet innan du skickar det till andra.

• Logga in på skrivaren med ditt ID-kort
    • Välj Scan and Send i huvudmenyn

• Välj Send to Myself.

• E-posten skickas till din egen helsinki.fi-e-postadress. Skrivaren är nu redo för skanning.

• Lägg i pappren du vill skanna i dokumentmataren och tryck på den gröna kopieringsknappen. Kopieringen börjar.

• Efter en stund har du ett e-postmeddelande i din inkorg med en PDF-fil på de inskannade sidorna som bilaga.