Pulse Secure VPN och VPN-portalen tas ur bruk den 31 maj 2021

14.04.2021 - 13.13
Uppdaterad

Universitetet tar programvaran Pulse Secure VPN och den tillhörande VPN-portalen (https://www.vpn.helsinki.fi/) ur bruk den 31 maj 2021. Tjänsterna tas ur bruk i syfte att förenhetliga universitetets VPN-tjänster och av kostnadsskäl. Tjänsterna ersätts av OpenVPN, som redan använts länge inom universitetet. OpenVPN finns installerat på alla arbetsdatorer som omfattas av universitetets centraliserade underhåll.

Ta OpenVPN i bruk i god tid innan programvaran Pulse Secure VPN och VPN-portalen tas ur bruk:

IT-Helpdesken kan hjälpa dig med att upprätta och använda en OpenVPN-förbindelse: