OWA (Outlook Web App): Sähköposti selaimessa

Outlook Web App (OWA) on selaimella luettava sähköpostisovellus. Sitä voi käyttää rinnakkain Outlook-sovelluksen kanssa.

OWA-pilvipostiin kirjaudutaan osoitteessa https://www.helsinki.fi/office365

Eikö kirjautuminen Office 365 -pilvipalveluun onnistu? Anna tunnus muodossa
tunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

Kirjautumisessa on sen verran paljon muuttujia, ettei selvää keittokirjaohjetta voida antaa. Tässä ohjeessa muutamia vinkkejä käytön aloittamiseen. Kokeilemalla löydät oman tapasi toimia. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla poiketaan hieman jatkokäytöstä, sillä silloin tehdään joitakin perusasetuksia.

Mikäli selain toimii erikoisesti eikä nämä ohjeistukset tunnu auttavan, tyhjennä selaimen välimuisti.

Katso ohjeita eri laitteille Tarkka ohje -välilehdeltä

Microsoft 365 on Microsoftin tarjoama palvelu, jota se kehittää omien aikataulujensa mukaan. Ohjeistuksessa voi esiintyä eroavaisuuksia käyttäjän näkymään verrattuna. Jokaisen sivun alareunassa on linkki palautelomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa olennaisista muutoksista.

Pilviposti yliopiston koneella

Kun olet kirjautunut omilla tunnuksillasi yliopiston koneelle, pääset pilvipostiin suoraan osoitteesta https://www.helsinki.fi/office365. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi kirjautua sähköpostista ulos, vaan pysyt kirjautuneena niin pitkään kun olet kirjautuneena koneelle.

OWAsta voit kirjautua ulos tällä ohjeella.

Voit lukea omaa postiasi toisen käytössä olevalta koneelta vaihtamalla käyttäjää tilapäisesti (Vaihda käyttäjää / Switch user).
    Toisen ollessa kirjautuneena koneelle et pääse kirjautumaan omaan sähköpostiisi, sillä kone käyttää ensimmäisenä kirjautuneen tietoja avaten hänen postinsa, vaikka yrittäisitkin kirjautua omilla tunnuksillasi.
    Lue ohjeet kirjautumisesta.

Pilviposti kotikoneella

Pilvipostiin pääsee kirjautumaan suoraan osoitteesta https://www.helsinki.fi/office365.

Ensimmäinen kirjautumiskerta

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla ohjelma kysyy muutamia perusasetuksia:

• Valitse haluamasi kieli ja aikavyöhyke.

• Selain voi kysyä haluatko tallentaa dataa koneelle. Vastaa Allow.

Perusasetusten säädön jälkeen pääset sähköpostiin.

• Ikkunan vasemmassa yläreunassa on AppLauncher(Sovelluskäynnistin)-kuvake, josta löydät linkit käytössä oleviin sovelluksiin.

Asetuksia voit myöhemmin säätää näillä ohjeilla.

OWAn avaaminen kirjanmerkistä

Saatko Microsoftin kirjautumisikkunan eteesi, kun avaat OWAn kirjanmerkistä? Kirjoita tunnuksesi muodossa tunnus@ad.helsinki.fi ja napsauta Next (Seuraava).

• Kirjoita käyttäjätunnuksesi pitkässä muodossa sekä salasanasi.
    • Napsauta Sign in (Kirjaudu sisään).