Tallennus

Yliopistolla on mahdollisuus käyttää erilaisia verkkolevyjä joko omaan tai ryhmätyöskentelyyn sekä yliopiston koneilla että kotikoneilla. Katso myös etäkäyttö-opasta.

Työtiedostoja voi tallentaa koti- ja ryhmätallennustilojen lisäksi omalle koneelle tai ulkoisille tallennusvälineille. Tallennusvälineiden ominaisuudet eroavat toisistaan. Lue lisää miten valitset parhaiten sopivan tallennusvälineen.

Tietoa erilaisista tutkimusdatan palveluista ja mahdollisuus tilata niitä löytyy englanniksi osoitteesta https://datasupport.helsinki.fi/

Roaming-profiili

Roaming-profiili on käyttäjän mukana kulkeva profiili, joka pitää sisällään mm. ohjelmien asetuksia. Profiilin avulla omat asetukset ovat käytössä kaikilla yliopiston työasemilla. Profiili tallentuu palvelimelle ja sen kokorajoitus on 300 MB.

Roaming-profiili on lähinnä käytössä opiskelijoilla. Henkilökunnan tunnuksiin sen voi itse ottaa käyttöön, mutta sitä ei normaalikäytössä suositella. Tarkista täältä onko käytössäsi roaming-profiili, samalla työkalulla voit poistaa/ ottaa käyttöön roaming-profiilin.

Seuraavien sovellusten osalta asetukset eivät enää seuraa käyttäjiä koneelta toiselle: Skype (ei Skype for Business), Corel VideoStudio Pro, Macromedia, Adobe, Document Building Blocks, LiveContent, Virtual Box, OneDrive.

Koti- ja ryhmätallennustilat

Kotihakemistot

Ryhmätallennustilat (P-levy)

Tietotekniikkapalvelut tarjoaa yliopiston yksiköille ja työryhmille mahdollisuuden säilyttää ja jakaa yhteisiä dokumentteja erillisessä ryhmätallennustilassa. Se on ryhmän turvallinen tallennustila, joka on ainoastaan nimettyjen henkilöiden käytettävissä.

Palautus

Tiedostojen arkistoituminen

Osa ryhmätallennustiloihin ja kotihakemistoon tallennetuista tiedostoista arkistoidaan, mikäli niitä ei ole käytetty aktiivisesti.

OneDrive

OneDrive -pilvitallennuspalvelu on osa Microsoftin Office 365 -pilvipalveluja.

USB-muistit ja ulkoiset kiintolevyt

USB-muistit ja ulkoiset kiintolevyt ovat varsin näppäriä tapoja säilöä dataa. Muistathan kuitenkin varmuuskopiot, ja pidä hyvää huolta tallennusvälineestäsi. Yliopiston löytötavaroissa on vuosittain satoja muistitikkuja.