PuTTY-ohjelman asetusten muuttaminen

PuTTY-ohjelmassa voit tallentaa yhteyden muodostamiseen tai ohjelman käytettävyyteen liittyviä asetuksia.

Asetusten tallentaminen

Mikäli et tallenna asetuksia, joudut tekemään muutokset aina käynnistäessäsi Puttyn uudelleen. Asetusten tallentaminen tapahtuu Category-listan kohdasta Session (1).
    • Tee haluamasi asetukset (2).
    • Kirjoita kohtaan Saved Sessions (3) haluamasi nimi tekemillesi asetuksille.
    • Klikkaa Save (4) tallentaaksesi asetukset.

Tallennettujen asetusten käyttäminen

• Tallennettujen asetusten käyttöönottaminen tapahtuu valitsemalla asetukset Saved Sessions -otsikon alla olevasta listasta ja klikkaamalla sen jälkeen Load (1).
    • Avaa yhteys klikkaamalla Open (2).

Taustan ja tekstin väri

PuTTY:n oletusasetuksena komentorivin taustaväri on musta ja tekstin väri valkoinen. Monet käyttävät kuitenkin mieluummin taustavärinä valkoista ja tekstin värinä mustaa. Värien muutos tehdään ennen kirjautumista.

• Valitse Category-listasta Colours.
    • Laita rasti kohtaan Use system colours.
    • Voit halutessasi määritellä erikseen värit taustalle, tekstille, kursorille jne. valitsemalla kunkin ominaisuuden kohdasta Select a colour to adjust ja antamalla sille yksilöllisen RGB-arvon.

Ratkaisuja ongelmatilanteisiin

Jos ryhmätallennustilat (/home/ad/P-drive) eivät näy palvelimella, tee asetuksiin muutokset:
    Settings > Connection > SSH> Auth >GSSAPI: rastit pois kohdista Attempt GSSAPI authentication ja key exchange.