PuTTY-ohjelman asetusten muuttaminen

Tarkka ohje

PuTTY-ohjelmassa voit tallentaa yhteyden muodostamiseen tai ohjelman käytettävyyteen liittyviä asetuksia.

Taustan ja tekstin väri

PuTTY:n oletusasetuksena komentorivin taustaväri on musta ja tekstin väri valkoinen. Monet käyttävät kuitenkin mieluummin taustavärinä valkoista ja tekstin värinä mustaa. Värien muutos tehdään ennen kirjautumista.

• Valitse Category-listasta Colours.
  • Laita rasti kohtaan Use system colours.
  • Voit halutessasi määritellä erikseen värit taustalle, tekstille, kursorille jne. valitsemalla kunkin ominaisuuden kohdasta Select a colour to adjust ja antamalla sille yksilöllisen RGB-arvon.

Asetusten tallentaminen

• Mikäli et tallenna asetuksia, joudut tekemään muutokset aina käynnistäessäsi Puttyn uudelleen. Asetusten tallentaminen tapahtuu Category-listan kohdasta Session (1).
  • Tee haluamasi asetukset (2).
  • Kirjoita kohtaan Saved Sessions (3) haluamasi nimi tekemillesi asetuksille.
  • Klikkaa Save (4) tallentaaksesi asetukset.

Tallennettujen asetusten käyttäminen

• Tallennettujen asetusten käyttöönottaminen tapahtuu valitsemalla asetukset Saved Sessions -otsikon alla olevasta listasta ja klikkaamalla sen jälkeen Load (1).
  • Avaa yhteys klikkaamalla Open (2).