Tunnistautuminen Canonin monitoimilaitteille

Smartcard-tulostimille tunnistaudutaan jollakin älykortilla (esim. HSL:n matkakortilla, uudenmallisella HY-henkilökortilla tai opiskelijakorteilla. Myös monet muut kortit toimivat. Kokeile rohkeasti. Jos laite tunnistaa kortin, voit käyttää sitä. Voit myös halutessasi tilata tarkoitukseen suunnitellun tulostuskortin Unigrafian verkkokaupasta.

Tulostuspalvelun yliopistolle tarjoaa Unigrafia Oy. Tarkemmin tulostuksesta kerrotaan tässä ohjeessa.

Tunnistautuminen

Smartcard-tulostimille tunnistaudutaan jollakin älykortilla (esim. HSL:n matkakortilla, uudenmallisella HY-henkilökortilla tai opiskelijakorteilla). Voit myös halutessasi tilata tarkoitukseen suunnitellun tulostuskortin Unigrafian verkkokaupasta.

Ensimmäistä kertaa uutta korttia käyttäessäsi joudut rekisteröimään kortin itsellesi omalla yliopiston käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla.

Katso kuvalliset ohjeet kirjautumiseen Tarkka ohje -välilehdeltä.

Sisällysluettelo

Kortin rekisteröinti

Ensimmäistä kertaa uutta korttia käyttäessäsi joudut rekisteröimään kortin itsellesi omalla yliopiston käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla.

  • Vie kortti lukualueelle.

Korttien herkkyydessä on eroja. Esimerkiksi matkakortti kannattaa ottaa pois suojakotelosta, jos laite ei muuten tunnista korttia.

  • Kosketa näytön User Name -tekstikenttää.

  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi.
  • Hyväksy tunnus koskettamalla OK.

  • Anna vastaavalla tavalla salasanasi.

  • Kortti on nyt liitetty sinun käyttäjätunnuksesi ja voit käyttää sitä.

Vain yksi kortti kerrallaan voi olla liitetty käyttäjätunnukseesi. Jos kortti katoaa, voit rekisteröidä uuden kortin itsellesi. Vanhaa korttia ei sen jälkeen voi kukaan käyttää sinun töittesi tulostamiseen.

Anna palautetta

Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

Kuinka parantaisit ohjeistusta?
Takaisin ylös