Tietokoneen vaihtaminen

Ohjeita tietokoneen vaihtamiseen.

Tarkka ohje
Koneen vaihto pähkinänkuoressa (pdf)

Miten tilaan uuden koneen?

Kun tarvitset uuden tietokoneen, ota yhteys yksikkösi palvelukoordinaattoriin. Yhteydenotossa tulisi mainita vähintään seuraavat tiedot:

• Tilattavan koneen tiedot (toivottu malli ja mahdolliset optiot, esimerkiksi telakka)
  • Kuka vahvistaa tilauksen (vahvistus yksikön hankinnoista päättävältä taholta)
  • Tulosyksikön tunnus (esim. H900)
  • WBS-koodi (esim. H900 / 900125), tieto miltä tililtä laite maksetaan, tämä nopeuttaa laskun käsittelyä
  • Loppukäyttäjän (kenelle kone tulee) tiedot: nimi, sähköposti, rakennus/huoneen numero sekä puhelinnumero
  • Nykyisen tietokoneen nimi (löytyy ns. yliopistovalikon yläosasta), helpottaa vaihtoprosessia

Lue lisää hankinnoista

Uuden koneen käyttöönotossa huomioitavaa

HUOM! Kirjaudu ensimmäisen kerran langallisessa HY:n verkossa!
Langaton verkko EI TOIMI ensimmäisessä kirjautumisessa.

• Käytä tietoturvallista Pulse Secure VPN-yhteyttä aina yliopiston ulkopuolisissa verkoissa Ohjelmat ja tietoturva pysyvät tällöin päivitettynä.

Tietojen siirto vanhalta koneelta

Käyttäjä on itse vastuussa tietojen siirrosta vanhalta koneelta uudelle.

• Verkkoasemille (Z-, P- ja mahdollisille muille verkkoasemille) tiedot ovat verkossa ja tulevat automaattisesti näkyviin uudella koneella. Normaalisti kotihakemisto on käytössäsi, kun kirjaudut koneelle. Joissakin tapauksissa kotihakemisto on mapattava (otettava käyttöön) manuaalisesti. Käytännössä tämä koskee kotihakemiston etäkäyttöä kotikoneelta.
  • Tietokoneelle tallennetut (yleensä LocalData / HY-DATA-kansio) on siirrettävä itse. Sen voi tehdä esim. verkkolevyn tai USB-muistin avulla.

Huomioi, että ohjelmien asetukset eivät siirry uudelle koneelle automaattisesti. Jos käytössäsi on sähköpostin salauksessa käytettävä S-MIME-varmenne, niin sinun on siirrettävä varmenne uuteen koneeseen. Katso ohjeet täältä

Lisäohjelmien asentaminen

Tietotekniikkakeskus asentaa toimittamiinsa työasemiin ja kannettaviin valmiiksi yleisimmin käytetyt ohjelmat.

Vanhojen laitteiden kierrätys

Kun olet saanut vaihdettua uuteen koneeseen, tilaa vanhalle laitteelle nouto Helpdeskistä.