Utskrivning av e-post

• Du kan skriva ut pdf-filer från alla e-postprogram och utrustningar.
  • Som standard är utskriften ensidig och i färg. Inställningar kan justeras på skrivaren. Du kan skriva ut dubbelsidigt enligt följande:
  1. När filen visas på skrivaren, välj den på skärmen och klicka Options i nederkanten.
  2. I Options-menyn finns en rullmeny Duplex där du kan välja dubbelsidig utskrift (Duplex Long Edge om det gäller ett vanligt horisontellt dokument). I Options-menyn kan du också justera färg och bindning.
  3. Klicka till slut på Set options.
  4. Skriv därefter ut dokumentet i huvudvyn.
  • Du kan skicka flera bifogade filer på samma gång. Observera dock att servern inte tar emot meddelanden där bilagorna sammanlagt överstiger 28 MB.

Tabs

Snabbinstruktion
  1. Skicka filen som du vill skriva ut som pdf-bilaga i ett e-postmeddelande till adressen print.canon@helsinki.fi från din egen adress fornamn.efternamn@helsinki.fi.
  2. Utskriften kan tas ut i vilken av universitetets smartcard multifunktionsskrivare som helst (en lista över var multifunktionsskrivarna är belägna finns i Flamma) efter ungefär 15 minuter.
Detaljerad hjälp

I det här exemplet skickas en bilaga från programmet Outlook 2016. Du kan använda vilket e-postprogram som helst.

• Skicka filen (2) som du vill skriva ut som bilaga i ett e-postmeddelande till adressen print.canon@helsinki.fi (1).

Begränsningar

• Du kan endast skriva ut pdf-filer i e-posten.
  • Du kan endast skriva ut från adressen helsinki.fi.
  • Utskrivningen är långsammare än den direkta utskrivningen. Utskriften kan vanligtvis tas ut i universitetets smartcard multifunktionsskrivare (en lista över var multifunktionsskrivarna är belägna finns i Flamma) efter ungefär 15 minuter.
  • Endast bilagan skrivs ut, inte innehållet i fältet för meddelanden.