Eduroam yliopiston Windows 10 -tietokoneissa

Yliopiston Windows-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi eduroam-verkkoasetukset ja asennettu tarvittavat varmenteet. Näissä tietokoneissa tarvitsee eduroamin käyttämiseksi vain kytkeä langaton verkko käyttöön (usein kytkimestä, mutta joskus ohjelmallisesti, tietokoneen mallista riippuen). Jos tietokone on eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Salasanan vaihtamisen jälkeen yhdistäminen eduroam-verkkoon ei toimi. Katso Tarkasta ohjeesta korjausohjeet.

Tabs

Pikaohje

Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi)

Tarkka ohje

Eduroamiin yhdistäminen

Jos tarjolla on langattomia verkkoja, Windows ilmoittaa niistä ilmoitusalueella. Kun viet hiiren osoittimen ilmoitusalueen verkkokuvakkeen päälle, näkyy ilmoitus verkkoyhteyksistä.

• Verkkokuvakkeen napsauttaminen avaa listan tarjolla olevista verkoista. Valitse listasta Eduroam ja sen jälkeen Connect.

Eduroam-verkkoon kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) kirjautumisikkunan ylemmälle riville ja kirjoita salasanasi alemmalle riville. Napsauta sen jälkeen OK-painiketta.

Kun yhteys on muodostettu, näkyy verkkoyhteyslistassa eduroamin kohdalla teksti Connected, secured.

Eduroamin asetusten poistaminen salasananvaihdon jälkeen

Salasanan vaihdon jälkeen Windows 10:n eduroam ei toimi. Tällöin koneelta pitää poistaa eduroam-asetukset seuraavasti:

• Napsauta alapalkin oikeasta reunasta verkkoyhteydet-kuvaketta.
  • Avautuvasta ikkunasta napsauta Network & Internet settings.
  • Avautuu Status-ikkuna. Napsauta Wi-Fi-valikkoa.
  • Etsi Manage known networks.
  • Avautuvassa valikossa voi olla suurikin määrä erilaisia verkkoja mihin olet yhdistynyt matkoilla yms.
    Etsi eduroam ja napsauta sitä. Avautuvasta valikosta valitse Forget.

Tämän jälkeen voit mennä yhdistämään eduroamin uudelleen.