Eduroam yliopiston Windows 10 -tietokoneissa

Yliopiston Windows-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi eduroam-verkkoasetukset ja asennettu tarvittavat varmenteet. Näissä tietokoneissa tarvitsee eduroamin käyttämiseksi vain kytkeä langaton verkko käyttöön (usein kytkimestä, mutta joskus ohjelmallisesti, tietokoneen mallista riippuen). Jos tietokone on eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Salasanan vaihtamisen jälkeen yhdistäminen eduroam-verkkoon ei toimi. Katso korjausohjeet tarkasta ohjeesta tai video-ohjeesta.

Pikaohje

Jos tarjolla on langattomia verkkoja, Windows ilmoittaa niistä ilmoitusalueella. Kun viet hiiren osoittimen ilmoitusalueen verkkokuvakkeen päälle, näkyy ilmoitus verkkoyhteyksistä.

win10-eduroam_connections_are_available-.png

Verkkokuvakkeen napsauttaminen avaa listan tarjolla olevista verkoista. Valitse listasta Eduroam ja sen jälkeen Connect.

win10-eduroam_connect_to.png

TAI käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi).

win10-eduroam-kirjautuminen_rkeskiva_korjattu.jpg

Kun yhteys on muodostettu, näkyy verkkoyhteyslistassa eduroamin kohdalla teksti Connected, secured.

win10-eduroam_connected.png

Eduroamiin yhdistäminen

win10-eduroam_connections_are_available-.png
  • Verkkokuvakkeen napsauttaminen avaa listan tarjolla olevista verkoista. Valitse listasta Eduroam ja sen jälkeen Connect.
win10-eduroam_connect_to.png

Eduroam-verkkoon kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi)  TAI käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi) kirjautumisikkunan ylemmälle riville ja kirjoita salasanasi alemmalle riville. Napsauta sen jälkeen OK-painiketta.

win10-eduroam-kirjautuminen_rkeskiva_korjattu.jpg

Kun yhteys on muodostettu, näkyy verkkoyhteyslistassa eduroamin kohdalla teksti Connected, secured.

win10-eduroam_connected.png

Eduroamin asetusten poistaminen salasananvaihdon jälkeen

Salasanan vaihdon jälkeen Windows 10:n eduroam ei toimi. Tällöin koneelta pitää poistaa eduroam-asetukset seuraavasti:

• Napsauta alapalkin oikeasta reunasta verkkoyhteydet-kuvaketta.
eduroam1.png
  • Avautuvasta ikkunasta napsauta Network & Internet settings.
eduroam2.png
  • Avautuu Status-ikkuna. Napsauta Wi-Fi-valikkoa.
eduroam3.png
  • Etsi Manage known networks.
eduroam4.png
  • Avautuvassa valikossa voi olla suurikin määrä erilaisia verkkoja mihin olet yhdistynyt matkoilla yms.
    Etsi eduroam ja napsauta sitä. Avautuvasta valikosta valitse Forget.
eduroam5.png

Tämän jälkeen voit mennä yhdistämään eduroamin uudelleen.

Huom! Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) TAI käyttäjätunnus@ad.helsinki.fi (esim. rkeskiva@ad.helsinki.fi)

eduroam6.png
Video-ohje

Salasanan vaihtamisen jälkeen yhdistäminen eduroam-verkkoon ei toimi. Katso tästä videosta korjausohjeet.

Tämän jälkeen eduroamiin pitää kirjautua uudestaan. Katso videosta ohjeet.