Eduroam yliopiston Windows 10 -tietokoneissa

Yliopiston Windows-tietokoneisiin on ladattu valmiiksi eduroam-verkkoasetukset ja asennettu tarvittavat varmenteet. Näissä tietokoneissa tarvitsee eduroamin käyttämiseksi vain kytkeä langaton verkko käyttöön (usein kytkimestä, mutta joskus ohjelmallisesti, tietokoneen mallista riippuen). Jos tietokone on eduroam-verkon kuuluvuusalueella, se yrittää liittyä verkkoon automaattisesti.

Pikaohje
win10-eduroam_connections_are_available-.png
win10-eduroam_connect_to.png

win10-eduroam-kirjautuminen.png
win10-eduroam_connected.png

Jos tarjolla on langattomia verkkoja, Windows ilmoittaa niistä ilmoitusalueella. Kun viet hiiren osoittimen ilmoitusalueen verkkokuvakkeen päälle, näkyy ilmoitus verkkoyhteyksistä.

win10-eduroam_connections_are_available-.png
  • Verkkokuvakkeen napsauttaminen avaa listan tarjolla olevista verkoista. Valitse listasta Eduroam ja sen jälkeen Connect.
win10-eduroam_connect_to.png

Eduroam-verkkoon kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Anna tunnuksesi muodossa käyttäjätunnus@helsinki.fi (esim. rkeskiva@helsinki.fi) kirjautumisikkunan ylemmälle riville ja kirjoita salasanasi alemmalle riville. Napsauta sen jälkeen OK-painiketta.

win10-eduroam-kirjautuminen.png

Kun yhteys on muodostettu, näkyy verkkoyhteyslistassa eduroamin kohdalla teksti Connected, secured.

win10-eduroam_connected.png