Yhdistä iPad ja iPhone eduroamiin

iOS-laitteeseen on tarjolla helposti asennettava eduroam-profiili, jonka asentamisen jälkeen eduroam on aina automaattisesti käytössä. Profiili on xml-tiedosto, joka voi sisältää erilaisia asetuksia. iOS:aan voidaan asentaa useita profiileita. 

Tabs

Tarkka ohje

Eduroamin asennus

 1. Käynnistä Safari iOS-laitteesta
  Käytä tässä vaiheessa mobiilidatayhteyttä tai vaihtoehtoisesti saat ladattua asetukset kun olet HUPnet-verkossa, huom! ei tarvitse kirjautua. (Lue lisää HUPnetistä)
  Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org)
 2. Mene osoitteeseen cat.eduroam.org. Napauta painiketta eduroam käyttäjä: lataa asennusohjelma eduroam
 3. Valitse avautuvasta listasta kotiorganisaatioksi Helsingin yliopisto. Muiden korkeakoulujen vierailijat voivat valita oman kotiorganisaationsa, mikäli kyseinen organisaatio on osa eduroam-verkostoa.
 4. Napsauta Apple iOS mobiililaitteet.
 5. Profiilin asennusikkuna avautuu. Napauta Asenna ja Juurivarmennevahvistusikkunasta toistamiseen Asenna. Syötä laitteen pääsykoodi, jos se on käytössä.

  eduroam-ios
  eduroam-asetusprofiili toimii kaikissa iOS-laitteissa.

 6. Kirjoita käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@helsinki.fi ja napauta Seuraava. Kirjoita yliopiston käyttäjätunnuksesi salasana ja napauta Seuraava. Profiilin asennuksesta näytetään yhteenveto, napauta Valmis.

  ios-eduroam2

  ios-eduroam3
  eduroamissa käytetään yliopiston käyttäjätunnusta, jonka päätteeksi lisätään @helsinki.fi. Salasana on sama kuin muissakin yliopiston palveluissa, esim. kuten Flammassa.

 7. Napauta Asetukset -> Wi-Fi ja napauta verkkolistasta eduroam. Yhteys muodostuu ja jatkossa eduroam on automaattisesti käytössä.

Salasanan vaihtaminen

Yliopiston salasanan vaihtamisen jälkeen kirjautuminen ei onnistu.
1) Poista eduroam-profiili laitteesta menemällä Asetukset > Yleiset > Profiilit. Napauta profiilia ja valitse Poista profiili. Naputtele laitteen pääsykoodi.
2) Asenna eduroam uudestaan yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Saat ladattua eduroam-asetukset kun olet HUPnet-verkossa. Tällöin pääset lataamaan eduroam-asetukset kirjautumatta erikseen HUPnetiin. Nouda eduroamin asennustyökalu täältä: https://cat.eduroam.org