Tallennus

Yliopistolla on mahdollisuus käyttää erilaisia verkkolevyjä joko omaan tai ryhmätyöskentelyyn sekä yliopiston koneilla että kotikoneilla. Katso myös ohje yliopiston palveluiden etäkäyttöön.

Työtiedostoja voi tallentaa koti- ja ryhmätallennustilojen lisäksi omalle koneelle tai ulkoisille tallennusvälineille. Tallennusvälineiden ominaisuudet eroavat toisistaan. Lue lisää erillisestä ohjeesta miten valitset parhaiten sopivan tallennusvälineen.

Tietoa erilaisista tutkimusdatan palveluista ja mahdollisuus tilata niitä löytyy englanniksi osoitteesta https://datasupport.helsinki.fi.

Lue lisää tallentaminen ja tiedon jakaminen -kokoomasivulta.

    Roaming-profiili

    Roaming-profiili on käyttäjän mukana kulkeva profiili, joka pitää sisällään mm. ohjelmien asetuksia. Profiilin avulla omat asetukset ovat käytössä kaikilla yliopiston työasemilla. Profiili tallentuu palvelimelle ja sen kokorajoitus on 300 MB.

    Roaming-profiili on lähinnä käytössä opiskelijoilla. Henkilökunnan tunnuksiin sen voi itse ottaa käyttöön, mutta sitä ei normaalikäytössä suositella. Tarkista täältä onko käytössäsi roaming-profiili, samalla työkalulla voit poistaa/ ottaa käyttöön roaming-profiilin.

    Seuraavien sovellusten osalta asetukset eivät enää seuraa käyttäjiä koneelta toiselle: Skype (ei Skype for Business), Corel VideoStudio Pro, Macromedia, Adobe, Document Building Blocks, LiveContent, Virtual Box, OneDrive.

    Koti- ja ryhmätallennustilat

    Kotihakemistot

    Ryhmätallennustilat (P-levy)

    Tietotekniikkapalvelut tarjoaa yliopiston yksiköille ja työryhmille mahdollisuuden säilyttää ja jakaa yhteisiä dokumentteja erillisessä ryhmätallennustilassa. Se on ryhmän turvallinen tallennustila, joka on ainoastaan nimettyjen henkilöiden käytettävissä.

    Palautus

    Tiedostojen arkistoituminen

    Osa ryhmätallennustiloihin ja kotihakemistoon tallennetuista tiedostoista arkistoidaan, mikäli niitä ei ole käytetty aktiivisesti.

    USB-muistit ja ulkoiset kiintolevyt

    USB-muistit ja ulkoiset kiintolevyt ovat varsin näppäriä tapoja säilöä dataa. Muistathan kuitenkin varmuuskopiot, ja pidä hyvää huolta tallennusvälineestäsi. Yliopiston löytötavaroissa on vuosittain satoja muistitikkuja.

    Anna palautetta

    Helsingin yliopiston IT-Helpdeskin ohjesivusto auttaa sinua työhösi liittyvissä IT-aiheisissa kysymyksissä. Kerro meille, miten voisimme parantaa ohjeitamme. Arvostamme suuresti palautettasi!

    Kuinka parantaisit ohjeistusta?
    Takaisin ylös