Office 365 FAQ

Detaljerad hjälp

Varför lönar det sig att börja använda Office 365?

• Du får
    • Office-programmen gratis till alla dina enheter (max 10 st.)
    • 1 TB gratis lagringsutrymme i OneDrive (molnlagring som Dropbox)
    • En kalender som även fungerar i mobila enheter
    • Office-program som fungerar i webbläsaren likt Google Docs
    • Skype for Business som lämpar sig för snabbmeddelanden och videokonferenser samt flera andra program

Är Office 365 svårt att ta i bruk?

• Nej! Logga in på denna aktiveringssida, godkänn användningsvillkoren och klicka på knappen.
  • Ett dygn senare har du tillgång till systemet.

Var hittar jag "den nya webmailen"?

• På adressen www.helsinki.fi/office365 (en länk finns även i Flamma och på Mina studier-sidan).
  • Om det inte går att logga in, använd ditt användarnamn i formatet användarnamn@ad.helsinki.fi.
  • Lösenordet är detsamma som för universitetets övriga tjänster.
  • I mobila enheter rekommenderar vi användningen av e-postappen (mer om detta längre ner).

Hur kan man ladda ner Office-program på hemdatorn?

• Illustrerade instruktioner hittar du på denna instruktionssida.
• Om du har problem med installationen: observera att supporten för Office 365 ProPlus tillhandahålls av Microsoft, inte av Helsingfors universitet.

Kan man få programmen på en iPad/mobiltelefon?

• Ja, du kan söka instruktionerna från Helpdesks sök, t.ex. iOS, Android
  • Vi rekommenderar att du installerar eventuella "for business"-versioner av appar.

Varför får jag meddelanden till min gamla webmail trots att jag redan har gått över till den nya?

• Meddelanden som skickas med adressen i formatet användarnamn@mappi.helsinki.fi styrs fortfarande till webmail.
  • Denna adress kan finnas i bruk till exempel på e-postlistor.
    • Prenumerera på listan på nytt och avbeställ prenumerationen till din gamla adress.
    • Instruktioner finns på Helpdesk-webbplatsen.
    • Om det inte fungerar, meddela listadministratören om den ändrade adressen: listnamn-owner@helsinki.fi