S/MIME-varmenteen tilaaminen ja käyttö jaetuilla postilaatikoilla

Securemail-palvelun käyttö jatkuu toistaiseksi

Securemail-palvelun käytön päättyminen herätti runsaasti keskustelua yliopistolaisten keskuudessa. Jotta voisimme palvella yliopistolaisia mahdollisimman hyvin, lykkäsimme Securemail-palvelun käytöstä poistoa aiemmin ilmoitetusta. Käytöstä poiston päivämäärä tarkentuu myöhemmin, ja tiedotamme siitä hyvissä ajoin yliopistolaisille.

Palveluosoitteiden kohdalla suosittelemme käyttämään toistaiseksi vielä Securemail-palvelua. Tarkemmat ohjeet palveluosoitteisiin lähettämiselle löytyy tältä ohjesivulta.

Yksittäisille vastaanottajille suojattua sähköpostia voi lähettää käyttämällä Microsoft Office 365 Message Encryption -suojausta. Lue lisää tästä ohjeesta

Tämän ohjeen avulla voit käyttää  S/MIME -varmennetta jaetuilla Office 365 -postilaatikoilla. Ohjeessa neuvotaan varmenteen  tilaaminen ja sen  käyttö jaetuilla postilaatikoilla (palveluosoitteilla).

Etukäteisvalmistelut

Kaikilla varmenteen käyttäjillä pitää olla Send As -oikeudet, Send on behalf -oikeuksilla ei voi ainakaan hakea varmennetta!

Ryhmä ja jaettu laatikko eivät synnyt välittömästi:
- Ryhmät luodaan automaattisesti, valmista pitäisi olla viimeistään seuraavana päivänä.
- Jaetut laatikot luodaan käsin, odota että saat Helpdeskistä kuittauksen.

Varmenteen tilaaminen

• Lähetä jaetusta laatikosta varmenteen tilausviesti
  • Hae varmenne Securemail-portaalista ja talleta tiedostosta ja sen salasanasta varmuuskopio turvalliseen paikkaan.
  • Ota varmenne käyttöön ohjeiden mukaan
  • Kopioi portaalista saamasi varmennetiedosto kaikille jaettuun laatikkoon osoitetun suojatun sähköpostin käyttäjille.
  • Auta muita käyttäjiä ottamaan varmenne käyttöön.

Varmenteen käyttö

• Itse viestien lähetys ja vastaanottaminen on samanlaista kuin henkilökohtaisellakin postilaatikolla.

Ge respons

Webbplatsen med anvisningar från IT-Helpdesk vid Helsingfors universitet hjälper dig i dina jobbrelaterade IT-frågor. Berätta för oss hur vi skulle kunna förbättra våra anvisningar. Vi uppskattar verkligen din respons!

Hur skulle du förbättra denna instruktion?
Tillbaka upp