Salasanat

Salasanat ovat voimassa vuoden kerrallaan, mutta niitä voi toki tietoturvasyistä vaihtaa myös useammin. Salasanan vanhenemisesta ilmoitetaan sähköpostitse. Vanhentuneen salasanan voi vaihtaa yliopiston keskitetyssä ylläpidossa olevalta koneelta tai palvelupisteessä tai sen voi uusia verkkolomakkeella kuten unohtuneen salasanan. Jos salasana unohtuu, sen voi uusia pankkitunnuksilla tai käyttölupien palvelupisteessä.

Tarkat salasanamääritykset pääset näkemään salasananvaihtosovelluksessa www.helsinki.fi/salasana. Salasanamäärityksiä ei saa julkaista tietoturvasyistä.

Muistathan, että salasanasi on henkilökohtainen eikä edes tietotekniikkatuki koskaan kysy henkilökohtaista salasanaasi!

Tabs

Pikaohje

Voit vaihtaa salasanasi joko

• Työkalu salasanan vaihtamiseen: www.helsinki.fi/salasana
    tai
  •  Flamman etusivulta napsauttamalla sivun yläreunasta nimeäsi ja napsauttamalla Vaihda salasana -nappulaa. Kirjaudu Flammaan tästä.

Unohtuneen salasanan voit vaihtaa salasananvaihtosovelluksella (pankkitunnuksien avulla) tai käymällä tunnistautumassa ID pointissa ja soittamalla sen jälkeen Helpdeskiin.

Tarkka ohje

Salasananvaihtosovellus

Salasanan vaihtaminen

Kevyttunnuksen salasanan voi VAIHTAA, vaikkei tunnustiedoissa olisi henkilötunnusta, jos tunnus ja salasana ovat voimassa ja tiedossa. Sovellukseen kirjaudutaan tunnuksella ja salasanalla.
Jos salasana on vanhentunut tai unohtunut, sen voi RESETOIDA netissä vain, jos tunnuksen tiedoissa on henkilötunnus. Sovellukseen kirjaudutaan mobiilivarmenteella, pankkitunnistuksella tai varmennekortilla.

Mikäli salasanan vaihto ei onnistu, ota yhteys Helpdeskiin.

Unohtuneen salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa unohtuneen salasanan salasananvaihtosovelluksella (pankkitunnuksien avulla) tai käymällä tunnistautumassa ID pointissa ja soittamalla sen jälkeen Helpdeskiin.

Muita salasanaohjeita