Tietoturva

Category
Tietoturva

Tälle sivulle on koottu tietoturvaan liittyvää tietoa Helpdeskin sivuilta, Opiskelijan digitaidoista ja Flammasta.

Securemail-palvelun käyttö jatkuu toistaiseksi

Securemail-palvelun käytön päättyminen herätti runsaasti keskustelua yliopistolaisten keskuudessa. Jotta voisimme palvella yliopistolaisia mahdollisimman hyvin, lykkäsimme Securemail-palvelun käytöstä poistoa aiemmin ilmoitetusta päivämäärästä 31.8.2020. Käytöstä poiston päivämäärä tarkentuu myöhemmin, ja tiedotamme siitä hyvissä ajoin yliopistolaisille.

Palveluosoitteiden kohdalla suosittelemme käyttämään toistaiseksi vielä Securemail-palvelua. Tarkemmat ohjeet palveluosoitteisiin lähettämiselle löytyy tältä ohjesivulta.

Yksittäisille vastaanottajille suojattua sähköpostia voi lähettää käyttämällä Microsoft Office 365 Message Encryption -suojausta. Lue lisää tästä ohjeesta

Sähköpostin suojausmenetelmät

Securemail

Tiedostojen salaus

Funet FileSender - Verkkotyökalu suurten tiedostojen siirtämiseen
Salaava muistitikku - Yleistä tietoa salaavasta muistitikusta
Salaavan muistitikun käyttöönotto
Salaavan muistitikun käyttö
Luottamuksellisten tiedostojen salaus - Ohjeet tietoaineiston paketointiin ja salaukseen 7-zip ohjelmalla
Yleistä tietoa salausmenetelmistä

Tietokoneen tietoturva

Tietoturvaohjelmat - Asennusohjeet kotikoneissa käytettäviin tietoturvaohjelmiin
Tietokoneen virustarkistus - Ohjeet tietokoneen virustarkistukseen F-Securen ohjelmistolla
OpenVPN -asennus kotikoneelle (Windows) - OpenVPN-ohjelmiston asennusohjeet Windowsille (kotikoneelle)
Tunnelblick-ohjelman asennus ja käyttäminen kotikoneelle (Mac) - VPN-yhteys kotikoneelta
HYAD_ROOT_CA -varmenteen asentaminen Windows-koneelle - Järjestelmävalvojien käyttämä varmenne

Mobiililaitteiden tietoturva

Monivaiheinen tunnistautuminen

Microsoft Office 365 -palveluiden (esim. Outlook, Teams, OneDrive) monivaiheinen tunnistautuminen tulee asteittain pakolliseksi koko yliopistolla vuoden 2021 aikana. Sen avulla yliopisto turvaa käyttäjätilit aiempaa paremmin ja vankistaa samalla merkittävästi yliopiston tietoturvaa.

Monivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto