Tietoturva

Category
Tietoturva

Tälle sivulle on koottu tietoturvaan liittyvää tietoa Helpdeskin sivuilta, Opiskelijan digitaidoista ja Flammasta.

Securemail-palvelun käyttö jatkuu toistaiseksi

Securemail-palvelun käytön päättyminen herätti runsaasti keskustelua yliopistolaisten keskuudessa. Jotta voisimme palvella yliopistolaisia mahdollisimman hyvin, lykkäsimme Securemail-palvelun käytöstä poistoa aiemmin ilmoitetusta päivämäärästä 31.8.2020. Käytöstä poiston päivämäärä tarkentuu myöhemmin, ja tiedotamme siitä hyvissä ajoin yliopistolaisille.

Palveluosoitteiden kohdalla suosittelemme käyttämään toistaiseksi vielä Securemail-palvelua. Tarkemmat ohjeet palveluosoitteisiin lähettämiselle löytyy tältä ohjesivulta.

Yksittäisille vastaanottajille suojattua sähköpostia voi lähettää käyttämällä Microsoft Office 365 Message Encryption -suojausta. Lue lisää tästä ohjeesta

Sähköpostin suojausmenetelmät

Securemail

Tiedostojen salaus

Funet FileSender - Verkkotyökalu suurten tiedostojen siirtämiseen
Salaava muistitikku - Yleistä tietoa salaavasta muistitikusta
Salaavan muistitikun käyttöönotto
Salaavan muistitikun käyttö
Luottamuksellisten tiedostojen salaus - Ohjeet tietoaineiston paketointiin ja salaukseen 7-zip ohjelmalla
Yleistä tietoa salausmenetelmistä

Tietokoneen tietoturva

Tietoturvaohjelmat - Asennusohjeet kotikoneissa käytettäviin tietoturvaohjelmiin
Tietokoneen virustarkistus - Ohjeet tietokoneen virustarkistukseen F-Securen ohjelmistolla
OpenVPN -asennus kotikoneelle (Windows) - OpenVPN-ohjelmiston asennusohjeet Windowsille (kotikoneelle)
Tunnelblick-ohjelman asennus ja käyttäminen kotikoneelle (Mac) - VPN-yhteys kotikoneelta
HYAD_ROOT_CA -varmenteen asentaminen Windows-koneelle - Järjestelmävalvojien käyttämä varmenne

Mobiililaitteiden tietoturva

Älypuhelimen turvallinen käyttö
Android-laitteiden tietoturva - Yleisohjeet Android-laitteiden suojaukseen
VPN-yhteys Android-laitteella - Ohjeet VPN-ohjelmiston asentamiseen ja käyttämiseen
Office 365: Mobiililaitteen etäpyyhintä
iPad ja iPhone: Tietoturva - Ohjeet mobiililaitteen suojaamiseen